Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

KEFEK Başkanı Kalsın, Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davadaki savunma diline tepki gösterdi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Canan Kalsın:- 'Savunma hakkının ardına sığınılarak, bir kadını tekrar tekrar taciz eden, küçük düşüren, onuruna laf eden bir tutum sergilendi'- 'Meslek etiğine uymayan, kazanmak için her şeyi mübah sayan bu zihniyet bizi ve toplumu rahatsız etmiştir. Bir katil yargılandı ve adalet yerini buldu'

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-22 11:47:17

KEFEK Başkanı Kalsın, Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davadaki savunma diline tepki gösterdi
ALİ KEMAL AKAN - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin dava sürecinde, savunma hakkının ardına sığınılarak, bir kadını tekrar tekrar taciz eden, küçük düşüren, onuruna laf eden bir tutum sergilendiğini belirterek, "Meslek etiğine uymayan, kazanmak için her şeyi mübah sayan bu zihniyet, bizi ve toplumu rahatsız etmiştir. Bir katil yargılandı ve adalet yerini buldu." dedi.

Kalsın, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin Ankara Adliyesi'nde dün görülen duruşmanın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bir katilin yargılandığını ve adaletin yerini bulduğunu ifade eden Kalsın, davanın sonuçlanmasına kadar geçen 14 aylık süreçte, evladını kaybetmiş bir anne ve babanın acısını yaşayamadığını belirtti.

Kalsın, son duruşmada tanık oldukları savunmanın ise "korkunç" olduğunu belirterek, "Savunma hakkının ardına sığınılarak, bir kadını tekrar tekrar taciz eden, küçük düşüren, onuruna laf eden bir tutum sergilendi. Yargılamada savunma hakkının arkasına saklanan, rahatsız edici dile karşı tepkilerimiz vardı. Meslek etiğine uymayan, kazanmak için her şeyi mübah sayan bu zihniyet, bizi ve toplumu ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Bir katil yargılandı ve adalet yerini buldu." diye konuştu.

-"Bir savunma hakkı değildi"

Hiçbir delil gösterilmeksizin, tespite yer verilmeksizin yapılan savunmayı eleştiren Kalsın, geçen süredeki duruşma tutanaklarına bakıldığında, kamuoyu vicdanında adalete olan güveni zedeleyici açıklamaların bulunduğunu ifade etti.

Kalsın, "Çok yalpalayan, tutarsız, kendi içinde farklı şeyler söyleyen, ortaya bir iddia ile çıkıp bu iddia ile insanları, 'Benim hakkımda mahkemeye şikayette bulundunuz, ben de sizin hakkınızda şöyle yapacağım' deyip, kendi içerisinde örtülü tehditler de içeren bir dram izledik aslında. Bir savunma hakkı değildi." dedi.

KEFEK olarak kamuoyu vicdanının sesi olmaya her yerde ve her durumda devam edeceklerini vurgulayan Kalsın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"KEFEK üyelerimizle, AK Parti'li kadın milletvekillerimizle davayı izledik. Zaman zaman çok üzüldük. Böyle bir savunma hakkı olmamalı. Her şey mübah sayılmamalı. Savunana da bakmak lazım... Her şey kazanmak adına değildir. Bir meslek etiği olması gerekir. Bu meslek etiğini oturtmamız lazım."

Kalsın, davanın sonunda bir katile verilmesi gereken cezanın çıktığını sözlerine ekledi.

Haber Ara