Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Kardeşçe Paylaşalım, Vakit Ramazan

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 10:39:53

Kardeşçe Paylaşalım, Vakit Ramazan

Bir hafta sonra Perşembe günü rahmet ve merhamet ayı Ramazan'a “merhaba” diyeceğiz.

İslam coğrafyasında iç çatışmalar, savaşlar ve yoksulluğun hüküm sürdüğü ülkeler Ramazan ayı dolayısıyla tekrar gündemimizde olacaktır.

Suriye'de savaş bütün şiddet ve acımasızlığıyla devam ediyor.

Irak, Libya ve Mısır'da kaos yaşanıyor. 

Gazze'deki ambargo, halkın yaşamını dayanılmaz bir noktaya getirmiş durumda.

Yemen'den binlerce insan Cibuti'ye sığınmış ve kamplarda yardıma muhtaç.

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlar, Budist çetelerden kurtulmak için önce Bangladeş'e ardından okyanus sularında teknelerle Endonezya veya Malezya'ya sığınmaya çalışıyor.

Moro, Patani, Afganistan ve Doğu Türkistan halkları, yoksullukla mücadelede İslam dünyasının belki de en yalnız bırakılmış Müslüman toplumları arasında bulunmaktalar.

2014 yılında Rusya'ya bağlanan Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Tatar Müslümanlar, İslam dünyasının bugün daha çok ilgisine muhtaç durumda.

Afrika'da Eritre, Cibuti, Somali, Moritanya, Sudan ve Nijer gibi birçok ülke sadece Ramazan ayını bir fırsat olarak görüyor.

Orta Asya'da; Kırgız, Kazak, Özbek, Tacik, Türkmen ve Moğolistan'da yaşayan Müslüman toplumlar ile sivil toplum kuruluşları olarak, senede iki defa Ramazan ve Kurban vesilesiyle buluşup bu kardeşlerimizin sorunlarına insani yardım çerçevesinde merhem olmaya çalışıyoruz.

Türkiye'nin onlarca sivil toplum örgütü, Ramazan ve Kurban vesilesiyle dünyanın yüzlerce ülkesine gidiyor… Giderken de insanlar zekâtları ve sadakalarını muhtaç insanlara ulaştırıyor.

Vakıflar ve derneklerimiz insani yardım programlarını, projelerini gerçekleştirirken öncelikli ülkeleri iyi belirleyerek, adil ve kardeşçe bir paylaşıma dikkat etmeliyiz.

Zekâtlarını, sadaka ve fitrelerini bağışlayan insanlarımız da, bağış yapacakları ülke ve insanları özellikle seçerek, mağduriyet durumlarını göz önünde bulundurarak bir tercih yapmalıdır.

İHH, RAMAZAN ÇALIŞMALARINA START VERDİ

İHH, Ramazan 2015 çalışmalarına, ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan' sloganıyla start verdi.

20 yılı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl beş kıtaya uzun yolculuklara çıkacak. 

Ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak… 

Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.

Bu yıl, ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan' sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştıracak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Türkiye'de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

Bu Ramazan, İslam dünyasına madden ve manen bütün değerlerin kardeşçe paylaşılmasına vesile olsun.

Haber Ara