Dolar

32,3756

Euro

34,9750

Altın

2.325,68

Bist

9.091,62

Kanada Prens Harry ve Düşes Markle'ı konuşuyor: Koruma masrafları nasıl ödenecek?

Artık Prens ve Düşes olmak istemeyen, görevlerinden istifa edeceklerini duyuran Prens Harry ve Düşes Meghan Markle, Kanada gündemini meşgul ediyor. Yılın yarısını Kanada’da, yarısını da İngiltere’de geçireceklerini açıklayan ikilinin koruma masraflarının vergilerden karşılanıp karşılanmayacağı merak ediliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-14 13:34:18

Kanada Prens Harry ve Düşes Markle'ı konuşuyor: Koruma masrafları nasıl ödenecek?

Meghan Markle (38) ve Prens Harry'nin (35) kraliyet görevlerini bırakma kararı ve bundan böyle yılın yarısını Kanada'da, yarısını da İngiltere'de geçireceklerini açıklamalarının ardından, Meghan ve Harry ile sekiz aylık oğulları Archie'nin koruma masraflarını kimin karşılayacağı Kanada gündemini meşgul etmeye başladı.

KANADA HALKI MI ÖDEYECEK?

İngiltere'de Windsor'daki Frogmore Kır Evi'nde yaşamaya devam edecek olan çift, vergilerle finanse edilen ve yılda 650 bin sterlin ödenen polislerce korunmayı sürdürecek. Aynı durum Kanada'da geçerli olacak mı?

KANADA BAŞBAKANI ONAYLADI: VERGİLERDEN KARŞILANMALI

Dün, İngiliz Evening Standart gazetesi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun, çift Kanada'dayken korunma masraflarının vergi mükelleflerinin ödemelerinden alınması gerektiği fikrine katıldığını yazdı. Habere göre Trudeau, ailenin güvenliğinin Kanada'da tehlikeye atılmayacağını söyledi.

47_5

HÜKÜMET HENÜZ KARAR VERMEDİ

Kanada Ekonomi Bakanı Bill Morneau ise federal hükümetin henüz koruma konusunda karar vermediğini açıkladı. Toronto merkezli gazetelerde Morneau'nun, “Henüz bu mesele hakkında düşünmek için vaktimiz olmadı” dedi.

KRALİYET AİLESİNDE KRİZ ZİRVESİ DÜZENLENDİ

İngiltere kraliyet üyeleri dün Sandringham'da Kraliçe 2. Elizabeth'in de katıldığı bir zirve gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptı. Zirvenin gündeminde kraliyetteki üst düzey görevlerinden ayrılarak, finansal olarak bağımsız olmak isteyen Sussex Dükü Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle vardı.

46_10

GEÇİŞ DÖNEMİ KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI

Kraliçe, Prens Harry ve Meghan Markle ile çiftin kraliyetteki resmi görevlerinden ayrılma kararına yönelik bir 'geçiş dönemi' konusunda anlaştı. Çiftin geleceği hakkında 'çok yapıcı tartışmalar' sonucu Kraliçe tarafından yapılan açıklama şöyle oldu:

KRALİÇE'DEN AÇIKLAMA

“Ailem ve ben Harry ve Meghan'ın genç bir aile olarak yeni bir hayat yaratma arzusunu tamamen destekliyoruz. Kraliyet ailesinin tam zamanlı çalışan üyesi olarak kalmalarını tercih edecek olsak da ailemin değerli bir parçası olarak kalıp, daha özgür bir hayat yaşama dileklerine saygı duyuyor ve anlıyoruz. O nedenle çiftin zamanlarının bir kısmını Kanada'da, bir kısmını İngiltere'de geçirecekleri bir geçiş dönemi olması konusunda anlaşıldı. Bunlar ailemin çözmesi gereken karmaşık konular ve yapılması gereken daha çok iş var, ancak önümüzdeki günlerde nihai kararların alınmasını istedim."

45_32

PRENS ve DÜŞES YENİ HAYATLARINDA ÇALIŞACAKLAR

Prens Harry ve Meghan Markle, geçen hafta yaptıkları açıklamada, kraliyet ailesinde yenilikçi bir rol üstlenmeyi ve maddi bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmayı planladıklarını belirtmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara