Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

Kanada-Çin krizi sürüyor: Çin'de bir Kanadalı daha kayboldu

Ottawa Çin’de sorgulanan ikinci Kanadalının “kayıp” olduğunu duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-13 11:48:35

Kanada-Çin krizi sürüyor: Çin'de bir Kanadalı daha kayboldu

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Ottawa'dan yapılan açıklamaya göre Çin'de sorgulanan ikinci Kanadalı olduğu belirtilen Michael Spavor'un Kanada yetkilileriyle son görüşmesinden bu yana kayıp olduğu bildirildi.

Çin'de yaşayan Spavor, Paektu Kültürel Alışveriş adlı bir örgütü yönetiyordu. Örgüt ise Kuzey Kore'ye iş, turizm ve spor gezileri düzenliyordu. NBA oyuncularından Dennis Rodman'ın da Kuzey Kore'ye gitmesine aracı olmuştu. Spavor'un kaybolması ise eski Kanadalı Diplomat Michael Kovrig'in Beijing ziyareti sırasında tutuklanmasının ardından geldi. Spavor'un kaybolmasıyla ilgili açıklamayı ise Kanada Dışişleri Bakanı Sözcüsü Guillaume Berube yaptı. “Çinli yetkililerin kendisini sorguladığını söylemesinden bu yana kendisiyle irtibat kuramıyoruz” dedi. “Nerede olduğunu bulmak için çok çalılıyoruz ve bu konuda sürekli Çinli yetkililere soruyoruz” diye ekledi.

Kanada ve Çin arasında yaşanan kriz Çinli telekom devi Huawei'nin üst düzey yöneticisi Meng Wanzhou'nun Washington'un talebiyle tutuklanması sonucu yaşanan krizin ardından Meng 10 milyon dolar karşılığında Kanada'da bir mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Free Malaysia Today

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara