Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

Kamışlı'da dikkati çeken buluşma

Esed rejiminin yetkilileri, PYD ile aralarındaki anlaşmazlığı gidermek için Kamışlı kentinde bir araya geldi. PYD sözcüsü Salih Müslim başkanlığında gerçekleşen toplantıya Kürt, Arap ve Süryanilerden oluşan Kuzey ve Doğu Suriye’nin siyasi parti ve örgütleri, Suriyeli siyasi parti ve örgütlerin temsilcileri katıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-09 11:37:18

Kamışlı'da dikkati çeken buluşma

Esed rejiminin yetkilileri, PYD ile aralarındaki anlaşmazlığı gidermek için Suriye'nin Kamışlı kentinde bir araya geldi.

PYD sözcüsü Salih Müslim başkanlığında gerçekleşen toplantıya Kürt, Arap ve Süryanilerden oluşan Kuzey ve Doğu Suriye'nin siyasi parti ve örgütleri, Suriyeli siyasi parti ve örgütlerin temsilcileri katıldı.

ANHA'da yer alan habeer göre, BAAS Partisi Ulusal Diyalog Gözlem Komitesi Koordinatörü Faysal Ezoz, “Suriyeli siyasi güçler ile bölgedeki partilerle bir dizi toplantı gerçekleştirerek Suriye'nin bir olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz” dedi.

“HERKES SURİYE'NİN
BİRİLĞİNDEN YANA”

Siyasi güçlerin bir araya gelmesindeki esas amacın ise mevcut görüş ayrılıklarını çözüme kavuşturmak olduğunu belirten Ezoz, “Bazı sorunlar var ve bunların çözümünü destekleyici çalışmalar yürütüyoruz. Onun da ötesinde bölge (Kuzey ve Doğu Suriye) halkının sesini tüm Suriye'ye duyurmanın peşindeyiz” diye konuştu.

Faysal Ezoz, toplantıya katılanların Suriye'nin birliğini desteklediğini şu sözlerle ifade etti: “Katılımcıların hepsi Suriye'nin birliğinden yana ve Suriyeli olduklarını söyledi. Meşru haklarına göre bu topraklarda yaşamalı ve yine meşru haklarına göre hareket etmelidir.”

“UYGUN BİR FORMAT
BULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ezoz şöyle konuştu: “Bazı değerlendirmeler için tartışmak gerekiyor. Bölge güçleri Özerk Yönetim projesini önerdi. Suriye anayasasında buna benzer bir form Yerel Yönetimler adıyla var. Anayasanın ilgili maddesindeki bazı bentler iki proje arasında benzerlik gösteriyor. Bu tip toplantılar aracılığıyla diğer bentleri güncel ve uygun bir formatta uygulamaya geçirmek ve aramızda görüş ayrılığı oluşturacak hiçbir nokta kalmamasını istiyoruz.”

Faysal Ezoz, Suriyeli siyasi güçlerin, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik askeri operasyonuna karşı tutumunu ise, “Suriyeli güçler, Türk devletinin operasyonlarını işgal olarak değerlendiriyor. Suriye cumhurbaşkanı (Beşar Esad) bu saldırıları kınadı” sözleriyle özetledi.

Faysal Ezoz, “Türk devletinin bölgeye yönelik operasyonlarına karşı rahat olmamız mümkün değildir. Bu saldırılar bütün Suriye'yi hedef alıyor” açıklamasında bulundu.
BAAS partisinin temsilcisi Faysal Ezoz, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Türk devletine karşı gösterdiği direnişin değerli olduğunu, halkın kahramanca topraklarını savunduğunu söyledi.

Haber Ara