Dolar

32,4456

Euro

34,7802

Altın

2.438,67

Bist

9.937,20

Kadirov Çeçenistan'dan kaçtı mı?

Rusya'nın Çeçenistan Özerk Bölgesi lideri Ramazan Kadirov'un, görevlerini bir müddet yardımcısına devrederek Birleşik Arap Emirliklerine gittiği ortaya çıktı. Şimdi sorulan soru; ''Kadirov ülkeden kaçtı mı?'' oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-23 16:32:00

Kadirov Çeçenistan'dan kaçtı mı?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Rusya'nın Çeçenistan'da kontrolü sağlamak için atadığı Ramazan Kadirov yaklaşık bir aydır medyaya çıkmıyor. Bu durum son günlerde Kadirov'un nerede olduğu sorularını beraberinde getiriyor.

Bu sorulara karşı Timetürk Haber Merkezi önemli bir belgeye ulaştı. Ramazan Kadirov'un görevlerini bir müddet yardımcısına devrederek Birleşik Arap Emirliklerine gittiği ortaya çıktı.

WhatsApp Image 2019-02-23 at 15.25.25

Kadirov'un Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaklaşık bir aydır bulunduğu durumu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığıda yerel kaynaklar tarafından doğrulanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ortadoğu'da ABD politikalarını işleyen en önemli ülke olarak öne çıkıyor.

KADİROV KİMDİR?

Ramazan Kadirov, Çeçenya Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkhanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile Çeçenya Cumhuriyeti Devlet Başkanı oldu.

Muhalifleri tarafından Çeçen direnişini kırmak için Putin tarafından destekleniyor.

Kadirov'un babası Ahmet Kadirov Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların tarafına geçmişti.

Ramazan Kadirov'a 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanlığı Madalyası verilmişti.

Bürosunda Rusya ve Çeçenistan bayrağı arasında Ernesto Che Guevara posteri de olan Kadirov'un Suriye'de Beşşar Esed rejiminin safında yer aldığı biliniyor.

Haber Ara