Dolar

32,3785

Euro

35,0557

Altın

2.326,42

Bist

9.095,13

İYİ Parti seçime girebilecek mi? YSK Başkanı Sadi Güven ve Meral Akşener'den açıklama!

YSK Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'erken seçim' açıklamasının ardından açıklama yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-19 07:45:12

İYİ Parti seçime girebilecek mi? YSK Başkanı Sadi Güven ve Meral Akşener'den açıklama!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı 'erken seçim' çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olumlu yanıt geldi. Erdoğan, Türkiye'nin 24 Haziran 2018'de seçime gideceğini duyurdu.

YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği konusunda bir soru üzerine Güven, şunları söyledi:

"Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususu Siyasi Partiler Kanunu'nun 36. Maddesi, 298 sayılı Kanunu'nun da 14/11'de yazılı. Bizim istikrar kazanmış ictihadlarımız da bu konuda var ve internet sitemizde yazılı. Bu şartları hangi partilerin yerine getirdiği hususunu incelemek için siyasi partilerin kayıtlarını tutan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından evrakları, kayıtları isteyeceğiz. YSK olarak hangi partilerin seçime katılma hakkına sahip olduğunu bu inceleme sonunda açıklayacağız. Mecliste seçimlerin yenilenmesi kararı alınırsa kısa bir süre içerisinde incelememizi yapıp kamuoyuna duyururuz. Şu an itibarıyla benim bilmem de mümkün değil."

MERAL AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den de erken seçim ile ilgili açıklamalar geldi.

Akşener, "Bu abiler korktu, ben bu abilerin bu kadar korktuklarını düşünmemiştim. Sayın küçük ortak bilmez ama, Erdoğan bilir. Bizim bu seçim açısından bir problemimiz yok. '15 Temmuz'da seçim yaparlar' dedim, 24 Haziran'da seçim kararı aldılar, haklı çıktım. Seçim güvenliği ve sandıkları korumak en büyük görevimizdir. Teşkilat mensuplarımız ilçeleri geziyorduk, program başlatmıştık. Seçim hazırlıkları yapmak üzere arkadaşlar yarın Ankara'ya dönecek. 16 Nisan'da 37 ile gitmişiz. Yarın gittiğim yerle birlikte 54 il olacak. Yüz bin imza ile aday olacağım. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar, şunu söylüyorum; korkunun ecele faydası yok. İYİ Parti 24 Haziran'da kadroları ile kazanacak. Erdoğan, ekonominin çöktüğünü, bunun derinleştiğini görüyor. Paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. İYİ Parti, palamento ve Cumhurbaşkanlığı'nı alacak. Biz inançlıyız. Biz birinci kongremizi 10 Aralık'ta tamamladık. 68 ilde teşkilatımız kuruldu. O günden itibaren sayınca 10 Haziran itibari ile seçime girmeye hazırız. İYİ Parti'ye engel çıkarmak için bazı oyunlara girilirse uyarırım, herkes ayağını denk alsın. Abilerin bu kadar korktuğunu görmüş oldu. İYİ Parti seçime girecek ve alacak." dedi.

"İYİ PARTİ'NİN SEÇİME GİREBİLECEĞİ YARGI ORGANLARINCA TESCİL EDİLMİŞTİR"

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Dr. Aytun Çıray ise, "İYİ Parti'nin 10 Haziran'da seçime girebileceği en yüksek yargı organlarınca tescil edilmiştir." dedi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara