Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Ivanka Trump açıkladı. Nikki Haley'in yerine mi geçiyor?

ABD'nin BM Temsilcisi Nikki Haley'in görevi bırakmasının ardından Donald Trump'ın açıklamaları Nikki'nin yerine Ivanka Trump mı geçecek sorusunu akıllara getirdi. Ivanka Trump, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-11 16:18:50

Ivanka Trump açıkladı. Nikki Haley'in yerine mi geçiyor?

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Haley'in istifasının ardından Donald Trump'ın açıklamaları sonrası konuşan Ivanka Trump, bu göreve gelecek kişinin kendisi olmayacağını söyledi.

Göreve aday olarak gösterilme ihtimalini dahi reddeden Ivanka Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Diğer değerli meslektaşlarımın arasında Beyaz Saray'da görev yapmak büyük bir onur olurdu. Biliyorum ki Başkan, Büyükelçi Haley'in yerine harika bir insan seçecek. Ancak bu kişi ben olmayacağım” ifadelerini kullandı.

Ivanka Trump ayrıca Nikki Haley'in büyük bir içtenlik ve özveriyle görevini yerine getirdiğini, onu tanımanın kendisi ve eşi için büyük bir onur olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Trump bir gün öncesinde konuyla alakalı olarak kızı Ivanka'nın bu görev için harika bir aday olacağını, daha ehil bir ismin aklına gelmediğini söylemiş ancak onu göreve getirdiği taktirde 'Kızına iltimas geçiyor derler" ifadelerini kullanmıştı. Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner Beyaz Saray'da üst düzey danışmanlık görevlerini sürdürüyor.

Haber Ara