Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu, Erbil Başkonsolosu Karaçay'ı ziyaret etti

IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Karaçay'ı makamında ziyaret etti

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-22 14:49:37

IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu, Erbil Başkonsolosu Karaçay'ı ziyaret etti
Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay'ı makamında ziyaret etti.

Azizoğlu'nun Karaçay'a yaptığı ziyarette, Erbil'deki Salahaddin Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Enver Dizayi ve Zaho Üniversitesi Rektörü Dr. Lezgin Cemil de hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Azizoğlu, şunları ifade etti:

"Türkiye ve bölgedeki akademik çalışmalarla birlikte yaşam kültürüne nasıl katkı sağlayabileceği, bu alanda yaptığımız çalışma ve bilgilerimizi Başkonsolosumuz Hakan Bey'e arz ettik. Göreve başladığı kısa süre zarfında yaptığı çalışmalarla üniversite rektörlerinin de takdirlerini alması dolayısıyla başkonsolosumuzu bir kez daha takdir ediyorum."

Erbil'de Salahaddin Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan IUC Rektörler Toplantısı'na değinen Azizoğlu, "Kürt ve Arap üniversitelerinin Türk akademi dünyasından nasıl yararlanabileceği üzerinde durduk. Aynı zamanda öğrencilerin Türkiye'de okuması ve özellikle Arap Dilinde uzmanlaşmış akademisyenlerin Türkiye'deki istihdamını ele aldık." dedi.

Bunun yanında Türkiye'deki üniversitelerle birçok protokol imzaladıklarını dile getiren Zaho Üniversitesi Rektörü Cemil, Türkiye'deki üniversitelerle çok iyi ilişkilere sahip olduklarını, bu bağın her geçen gün daha da güçlenmesini temenni ettiklerini belirtti.

Türkiye'deki üniversitelerin kendilerine sunduğu yardımlara da değinen Cemil, "Zaho Üniversitesi'ndeki Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü için Gaziantep Üniversitesi'nin çok iyi bir desteği var. Oradan gelen akademisyenler bu bölümde ders veriyor." diye konuştu.

Salahaddin Üniversitesi Rektörü Dizayi ise şunları kaydetti:

"İstanbul'da İslam Üniversitesi'nin kurulması fikri toplantıda gündeme geldi. Bölgedeki üniversiteler olarak böylesi bir üniversiteye destek vermeye hazır olduğumuzu açık bir şekilde söyledik. Bu üniversite İslam Dünyası için çok önemli olup, tüm bilim alanlarını içerisine alacaktır. Irak'tan Türkiye'ye giden öğrenci ve akademisyenler için yapılacak kolaylıklar ise toplantının bir diğer gündem maddesiydi."

Öğrencilere vize konusunda nasıl bir kolaylık sağlanıyor sorusuna Erbil Başkonsolosu Karaçay, "Vize konusunda esasen sadece öğrencilerimiz değil başvuruda bulunan herkes için kolaylık gösteriyoruz. Bütün başvurular bir gün içerisinde başkonsolosluğumuzca sonuçlandırılacak şekilde işlem görmekte." cevabını verdi.

Son olarak Azizoğlu, kendisi tarafından kaleme alınan kitabını Karaçay'a takdim etti.

Haber Ara