Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

İtalya ve Fransa arasında göçmen krizi

İtalya ve Fransa arasında göçmen politikası konusunda başlayan kriz büyüyor. Fransa Ekonomi Bakanı ile İtalya Ekonomi Bakanı arasındaki görüşmenin iptal edildiği ifade edildi. Daha önce de İtalya Dışişleri Bakanlığı, kendilerine uluslararası hukuk eleştirisi getiren Fransa'nın büyükelçisini bakanlığa çağırmıştı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-13 15:57:35

İtalya ve Fransa arasında göçmen krizi

İtalya ve Fransa arasında göçmen konusunda başlayan kriz büyüyor. Fransa Ekonomi Bakanı ile İtalya Ekonomi Bakanı arasındaki görüşmenin iptal edildiği ifade edildi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasında yaşanan göçmen krizi yüzünden Fransa büyükelçisinin bakanlığa çağrıldığını açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün İtalya'nın 629 mülteciyi taşıyan Aquarius'ın ülkeye girişine izin vermemesi sebebi ile İtalya'yı sorumsuzlukla suçlamıştı.

İTALYA KABUL GEMİYİ KABUŞ ETMEDİ

Yüzlerce göçmen, İtalya ve Malta kabul etmediği için günlerce Akdeniz'deki bir yardım gemisinde kalmıştı. Göçmenler dün iki ayrı gemiye aktarılarak İspanya'ya doğru hareket ederken, İtalya'da yeni göreve gelen hükümet 629 göçmeni taşıyan gemiyi kabul etmemesiyle ilgili krizde geri adım atmıyor.

 

 

Haber Ara