Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

İsveç’in en büyük partisinin Twitter hesabından “Müslümanları Öldürün” mesajı

İsveç’in en büyük partisinin Twitter hesabı korsanlar tarafından ele geçirildi. Hacklenen hesaptan “Müslümanları Öldürme” mesajı verildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-15 11:02:33

İsveç’in en büyük partisinin Twitter hesabından “Müslümanları Öldürün” mesajı

TIMWTURK | ÇEVİRİ

Sosyal demokratlar 80.000'in üstünde takipçisi olan hesaplarının denetimini kaybettiklerini itiraf ederken ele geçirilen hesaptan İsveç Başbakanı Stefan Löfven'in istifa edeceği ve İsveç kronasının bitcoin ile değiştirileceği duyurudu yapıldı. Öte yandan parti hesabının kurtarılması için çalışıldığı aktarıldı.

ULUSAL KANALIN HABERİNE KONU OLDU

İsveç ulusal SVT kanalının haberine göre Pazartesi gecesi iki sularında partinin hesabından tuhaf tweetler atılmaya başlandı. Atılan 20'den fazla tweette kanabis adlı uyuşturucunun yasallaşacağı ve Başbakan Löfven'in emekliye ayrıldığı yazıyordu. Aynı zamanda Sosyal Demokratların parti ambleminin yerine bitcoin logosu yerleştirilmişti.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven ise Steffe şeklinde anılarak, görevinden istifa ettiği ve bunun yerine üsteğmen olarak orduya katıldığı belirtildi. Löfven'in bir tank sürerken fotoğrafı yayınlandı.

Sosyal Demokratlar'ın Basın Sözcüsü Åsa Söderén "Elbette yazılanların hiçbirini desteklemiyoruz, burada ciddi bir şeyler dönüyor” dedi.

Twitter'da birçokları şaşkına dönerken diğerleri ise “yapılan alaydan” memnun kaldı.

Tepki çeken mesajsa Müslümanlara yönelik ırkçı mesajdı. Hesaptan "Müslümanları öldürme" çağrısı yapıldı.

2019-04-15_10h01_23

GÖÇMENLER NEDENİYLE ELEŞTİRİLDİ

1889 yılında kurulan Sosyal Demokrat Parti İsveç'in en eski ve en büyük politik partisi. 20. Yy'ın büyük bir kısmında ülkeyi yöneten parti 2018 yılındaki genel seçimlerde tarihi oranda düşük bir oy aldı. Oyu yüzde 30'un altına düşen parti, ülkedeki refahın giderek erimesi ve göçmenlere karşı çok istekli olması nedeniyle eleştirildi.

 

Haber Ara