Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

İsrailli yerleşimciden, oğlunu öldüren Filistinli Nualve’nin ailesinden ilginç istek

İsrail’li yerleşimci Bernarood, mahkemeye başvurarak, oğlunu öldüren Filistinli Eşref Nualve’nin annesine ait evin yıkılması yerine kendisine verilmesini ve Filistin kasabasının merkezindeki evin de Yahudi evine dönüştürülmesini talep edeceğini söyledi. Bennarood, Filistinli gencin operasyonda öldürülmesinin ve annesinin yargılanmasının yeterli olmadığını belirterek babasının ve kardeşinin de yargılanmasını istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-18 12:24:23

İsrailli yerleşimciden, oğlunu öldüren Filistinli Nualve’nin ailesinden ilginç istek

buyuk_48

İşgal devleti İsrail Salem Mahkemesi, Filistinli Vefa'yı oğlu Eşref Nualve'nin sanayi bölgesinde iki yerleşimciyi öldürmesine engel olmadığı suçlamasıyla yargı önüne çıkardı. Operasyonda ölenlerden birinin babası olan Ravi Bennarood, mahkemeye başvurarak Filistinli kadının evinin yıkılması yerine kendisine verilmesini ve Filistin kasabasının merkezindeki evin de Yahudi evine dönüştürülmesini talep edeceğini söyledi.

BABASI VE KARDEŞİNİN DE
YARGILANMASINI İSTEDİ

Şarku'l Avsat'ın haberine göre; Bennarood, Filistinli gencin operasyonda öldürülmesinin, evlerinin yıkılmasın ve annesinin yargılanmasının yeterli olmadığını belirterek babasının ve kardeşinin de yargılanmasını istedi.

Mahkemenin kararının Filistinli annenin de olaya katıldığını gösterdiğini ancak babanın ve diğer oğullarının da yaşananlarda parmağı olduğunu gösteren deliller olduğunu iddia etti.

Bu nedenle hepsinin cezalandırılması gerektiğini söyleyen Bennarood bütün gençlere emsal teşkil etmesi için en iyi cezanın evlerinin işgal edilmesi olduğunu vurguladı.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA İSTEMİYLE
TAZMİNAT AÇACAĞINI SÖYLEDİ

Bennarood ayrıca operasyona dahil olan aileden yüklü miktarda para istemiyle tazminat davası açacağını kaydetti.

Mahkemeye göre Eşref, operasyonu gerçekleştirmeden önce niyetini annesine açıkladı. Paralarını evin dışında güvenli bir yerde saklamasını tavsiye etti.

HAKİM İSE, ANNEYİ SUÇLADI

Hakim, anne Vefa'yı oğlunun operasyon yapmasına engel olmamakla suçladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Filistinli anne 2018 yılının eylül ayında, yani yerleşimcilere operasyon yapılmadan bir ay önce evlerinin yakınlarında ateş edildiğini duydu. Oğlunun elinde bir çanta taşıdığını gören anne bunun Eşref'in alacağı silah olduğunu öğrendi. Eşref bir operasyon planladığını ve İsrail askerinin evlerine baskın düzenleyeceği konusunda annesini uyardı.”

EŞREF, KALDIĞI EVE DÜZENLENEN
OPERASYONDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Söz konusu eylem 7 Ekim 2018'de gerçekleştirildi. Eşref çalıştığı fabrikada iki memuru öldürdü, birini de yaraladı. İsrail ordusu iki ay boyunca her yerde onu aradı. Sonunda Nablus yakınlarında Askar Mülteci Kampı'nda kaldığı ev kuşatıldı ve öldürüldü. Ardından Selfit'teki evleri yıkıldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara