Dolar

32,4673

Euro

34,7192

Altın

2.434,90

Bist

9.915,62

İsrailli genç, asker olmayı reddetti, yedinci kez hapse girdi

İsrail’de İsrail ordusu adına savaşmayı reddeden bir vicdani retçi 972 Magazine haber sitesinin haberine göre yedinci kez hapse gönderildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-12 17:15:45

İsrailli genç, asker olmayı reddetti, yedinci kez hapse girdi

TIMETURK | ÇEVİRİ

İsrail'de İsrail ordusu adına savaşmayı reddeden bir vicdani retçi 972 Magazine haber sitesinin haberine göre yedinci kez hapse gönderildi.

Adam Rafaelov adlı İsrailli genç İsrail askeri inzibat kurumu tarafından asker olmayı istemediği için 10 gün daha hapse mahkum edildi. Askere yazılmak Yahudi İsraillilerin birçoğu için zorunluluk.

18 yaşındaki Rafaelov habere göre, “Temmuz ayında ilk ceza verilmesinden bu yana yedi defa hapse gönderildi.” Buna göre,verilen son hapis cezasıyla birlikte 97 gün parmaklıklar arkasında kalacak.

İlk ret açıklamasında Rafaelov “İsrail rejimi Yahudi topraklarını savunma iddiasıyla Filistinlilere uyguladığı şiddeti haklı çıkarıyor” dedi. Şöyle devam etti: “Ancak Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da sürekli, şiddetkar ve baskıcı bir yönetimi haklı görmek mümkün değil. İsrail halkı en temel haklarından bile yoksun olan Filistinlilerin kaderleri üzerinden hüküm sürüyor.”

Açıklamasında İsrail'in kendisiyle “dünyanın en etik ordusu” olmakla gurur duyduğunu ancak işgal ve baskının gurur duyulacak bir yanı olmadığını da belirten Rafaelov ayrımcı ve faşist bir işgalcinin altında askeri yönetim, kötü yaşam koşulları, evlerinin yıkılması ve kuşatılma Filistinlilerin gündelik yaşamlarının bir parçası şeklinde ifadelere yer verdi.

Rafaelov ayrıca, “Dünya görüşüme ters bir sistem içerisinde yer almayı reddediyorum. Bu sistemin direniş olmaksızın var olmaya devam etmesine izin vermeyi reddediyorum” diyerek görüşlerini bildirdi.

Haber Ara