Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail hükümeti 'Foxtrot' için devrede

İsrail hükümeti, Paris’teki İsrail Film Festivali’ni “İsrail ordusunun şanına leke sürdüğü” gerekçesiyle boykot etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 15:16:10

İsrail hükümeti 'Foxtrot' için devrede

TIMETURK | ÇEVİRİ

Kültür Bakanı Miri Regev ise Paris'te yayınlanması kararlaştırılan “Foxtrot” adlı filmin izlenmesinin ve daha geniş kitlelere yayılmasının önüne geçmek için çalışıyor. Filmde bir araba dolusu gencin ölümünün İsrail ordusu tarafından örtbas edilmesini konu alan bir sahne bulunuyor.

OSCAR ADAYI

Film Tel Aviv'de yaşayan bir ailenin yaşamını konu alıyor. Anne, baba ve kız çocuğun yanı sıra asker olan uzaktaki oğulları anlatılıyor. Film, Venice Film Festivali'nde Gümüş Aslan ödülünü kazandı. Oscarlarda ise “En iyi Yabancı Dilde filmler” kısa aday listesinde yer alıyor.

REGEV: DESTEĞİNİZİ ÇEKİN

Bakan Regev ise filmi sadece eleştirmekle kalmadı, İsrail Dışişleri Bakanlığı'na yıl sonunda Paris'te gerçekleşecek olan İsrail Film Ferstivali'ne verilecek desteği çekmesi için baskı yaptı. Hükümetin politikasından bağımsız bir festivale para verilmesinin uygun olmayacağını dile getirdi.

Filmin ise BDS (Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar) Hareketi tarafından İsrail ordusunu karalamak için kullanılmasından şikayet etti.

OLUŞUMU KİMLER DESTEKLİYOR

Paris'teki İsrail Film Festivali Fransız Film Birliği Kolnoah (İbranice'de sinema demek), İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail Film Vakfı'ndan, İsrail Film Konseyi'nden ve Fransız-Yahudi örgütlenmelerden destek alıyor.

 

Haber Ara