Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

İsrail cephesinden Suudi gazeteciyi kovan Filistinlilere tepki: Türklere helal de Suudilere neden haram?

Filistinlilerin, İsraille normalleşme adımları kapsamında Kudüs'ü ziyaret eden ve bu ziyaretini Tel Aviv'in davetiyle gerçekleştiren Suudi gazeteciyi yüzüne tükürerek kovmalarının ardından İsrail ve Suudi Arabistan cephelerinden tepkiler geldi. İsrailli bir gazeteci 'Türklere helal de Suudilere neden haram?' diye sordu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-23 09:28:57

İsrail cephesinden Suudi gazeteciyi kovan Filistinlilere tepki: Türklere helal de Suudilere neden haram?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak İsrail'e geldikten sonra işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Suudi Arabistanlı gazeteci Muhammed Suud Zeyd, namaz kılmak için girdiği Harem-i Şerif başta olmak üzere, Kudüs sokaklarında da tepkiyle karşılandı.

Harem-i Şerif'in avusundan yüzüne tükürülerek çıkarılan Suudi gazeteci, Filistinliler tarafından "çöp, siyonist" sloganlarıyla kovalandı. Arkasından sandalye atılan Suudi gazeteci, yanındaki rehberle birlikte oradan ayrılmak zorunda kaldı.

"TÜRKLERE HELAL DE SUUDİLERE NEDEN HARAM?"

Filistinlilerin Suudi gazeteciyi kovmasından rahatsız olan İsrailli ve Suudi Twitter hesaplarından konuy ailişkin Filistinlileri eleştiren paylaşımlar yapıldı.

Bunlardna birini Guy Maayan isimli İsrailli gazeteci yaptı. Maayan, Türk bayrağının Mescid-i Aksa'da açıldığı bir fotoğrafı paylaşarak "Türklere helal de Suudilere neden haram?" diye sordu.

EAG6po_XsAMkuwq

Al Shaikh Mahmud isimli Suudi gazeteciyse Twitter hesabından Filistinlilere "ahmaklar" diye seslenerek "Ey ahmak ve salak Filistinliler, düşmanımız Farisiler ile normalleşmeyi kendinize hak olarak görüyorsunuz da, bize bir kurşun bile sıkmamış İsrail ile neden normalleşmiyorsunuz?" dedi.

EAG8UfXXYAMxZrM

GAZETECİNİN KOVULDUĞU O ANLAR



YARIN NETANYAHU İLE GÖRÜŞECEKLER

Öte yandan İsrail'in 11. kanalından gazeteci Amichai Stei, Twitter hesabında Suudi gazetecinin kovulduğu anları paylaşarak, Kudüs'e gelen Arap gazeteci heyetinin yarın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Israel Katz ile görüşeceğini aktardı.

2019-07-23_08h54_54

SUUDİ GAZETECİNİN SON ON PAYLAŞIMI NETANYAHU İLE İLGİLİ

Ayrıca Filistinlilerin yüzüne tükürdüğü Suudi gazeteci Muhammed Suud Zeyd'in "mohsaud08" isimli hesabından Aksa'yı ziyaret edene kadar yaptığı son on paylaşımın Netanyahu ve oğlu ile ilgili olduğu görüldü.

2_115
3_93
4_80

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara