Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

İspanya'da çıkan 'Türkiye solunum cihazlarımıza el koydu' haberleriyle ilgili Çavuşoğlu'ndan açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya'da yer alan 'solunum cihazı' iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'Özellikle de ürünlere el koyma gibi çok çirkin bir suçlama oldu. Ama Dışişleri Bakanı canlı yayında gerçekleri açıklamış oldu.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-04 21:51:20

İspanya'da çıkan 'Türkiye solunum cihazlarımıza el koydu' haberleriyle ilgili Çavuşoğlu'ndan açıklama

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha González'in, aralarında solunum cihazlarının da bulunduğu kendilerine ait tıbbi malzemelerin Türkiye'de tutulduğunu söylediği iddia edilmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CNN Türk Masası programına katılarak İspanya'da yer alan 'solunum cihazı' iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"İspanya Dışişleri Bakanı biraz önce açıklama yaptı. Bazı bölgelerde medyada Türkiye ile çıkan haberleri reddetti. Bizim şu anda önümüzdeki listeye göre 94 ülkeden 41 malzeme talebi var. Bu taleplerin hepsinin karşılamamız mümkün değil. 23 ülkeye farklı malzemeler gönderdik. Sağlık Bakanlığımızın tespitlerine göre ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamak. Bizim ihtiyaçlarımız garanti altına almamız lazım. İspanya'dan da uzun listelik bir talep gelmişti. Bunların hepsinin karşılamamız mümkün değil. Solunum cihazı ihracatı da izne bağlı.

Bugün gerçekten İspanya'da çıkan yanlış haberden dolayı yanlış yorumlar da geldi.

Özellikle de ürünlere el koyma gibi çok çirkin bir suçlama oldu. Ama Dışişleri Bakanı canlı yayında gerçekleri açıklamış oldu.

İspanya İtalya AB içinde bizi güçlü destekleyen ülkelerden biridir. İspanya ile her türlü ilişkilerimiz çok iyi.

YURT DIŞINDAKİ TÜRKLER

Yurt dışındaki olan zor durumdaki vatandaşlarımızla ilgili çalışmalarımız sürdürüyoruz. 55 yakın ülkeden 25 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik. 14 gün karantinaya tabi tutuluyor."

YURT DIŞINDA HAYATINI KAYBEDEN TÜRK VATANDAŞLARININ SAYISI 156'YA YÜKSELDİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yurt dışında yeni tip koronavirüsten hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının 156'ya ulaştığını açıkladı

Haber Ara