Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

İSMEK 22. genel sergi ve festivali açıldı

İSMEK sertifika töreni İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın konuşması ile başladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-16 16:28:43

İSMEK 22. genel sergi ve festivali açıldı

İSMEK'in bu yıl 22.'sini Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği Genel Sergi ve Festivali İSMEK Halk Oyunları ekibinin sergilediği oyunlar ile açıldı.

Törende konuşmacı olarak yer alan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İSMEK, her yaş grubuna hitap eden bir eğitim kurumu. Unutulmuş yemek tatlarımızı, damak lezzetlerimizi tekrar hatırlatan bir eğitim. Unutulan, unutulmaya yüz tutan meslekleri tekrar hatırlatan bir eğitim veriliyor. Geleneksel sanatlarımızı yeniden canlandıran bir eğitim. Gerçekten baktığımız zaman İstanbul'da İSMEK'in yaptığı faaliyetlerle, kentimize büyük hizmet ediliyor. Bu konuda gerçekten halk üniversite denildiğinde ciddi anlamda bir karşılığı var. 7'den 70'e herkes İSMEK'in eğitiminden faydalanabilir. İSMEK eğitimleri mekanları; halkımızın buluşma, vatandaşların birbiriyle dertleşme ve sohbet etme imkanı buldukları yerlerdir. Aslında alanımız olsa mevcut öğrenci sayısının en az yüzde 50'den fazlası daha eğitim almaya gelir.

Müracaatlar var ama mekanlarımız yetersiz. Bazı branşlarda sınırlı sayılarda öğrenci seçilerek alınıyor. Kültürümüzü koruma, unutulmuş tatları tekrar hatırlatma, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelen meslekleri yeniden canlandırma adına güzel işler yapılıyor. 1996'dan bugüne ders veren, eğitim için her şeyini ortaya koyan, daha güzelini sergilemek için uğraş veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Her İSMEK sergisi için eser ve ürün ortaya koyanlara teşekkür ediyorum." diyerek başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etti.

 ny1ft_1539693153_7569

Sergide her yıl olduğu gibi bu yıl da İSMEK öğrencilerinin hazırladığı el emeği binlerce eser sanatseverlerle buluştu.

Uysal,

"İSMEK, her yaş grubuna hitap eden bir eğitim kurumu. Unutulmuş yemek tatlarımızı, damak lezzetlerimizi tekrar hatırlatan bir eğitim. Unutulan, unutulmaya yüz tutan meslekleri tekrar hatırlatan bir eğitim veriliyor. Geleneksel sanatlarımızı yeniden canlandıran bir eğitim. Gerçekten baktığımız zaman İstanbul'da İSMEK'in yaptığı faaliyetlerle, kentimize büyük hizmet ediliyor. Bu konuda gerçekten halk üniversite denildiğinde ciddi anlamda bir karşılığı var. 7'den 70'e herkes İSMEK'in eğitiminden faydalanabilir. İSMEK eğitimleri mekanları; halkımızın buluşma, vatandaşların birbiriyle dertleşme ve sohbet etme imkanı buldukları yerlerdir. Aslında alanımız olsa mevcut öğrenci sayısının en az yüzde 50'den fazlası daha eğitim almaya gelir.

Müracaatlar var ama mekanlarımız yetersiz. Bazı branşlarda sınırlı sayılarda öğrenci seçilerek alınıyor. Kültürümüzü koruma, unutulmuş tatları tekrar hatırlatma, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelen meslekleri yeniden canlandırma adına güzel işler yapılıyor. 1996'dan bugüne ders veren, eğitim için her şeyini ortaya koyan, daha güzelini sergilemek için uğraş veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Her İSMEK sergisi için eser ve ürün ortaya koyanlara teşekkür ediyorum."

 

İSMEK'in 22. Yıl Genel Sergi ve Festivali'nde bu yıl bir ilk de gerçekleşecek. Sergide, İSMEK öğrencilerinin katılabileceği bazı yarışmalar da düzenlenecek. 5 kategoride yapılacak yarışmalarda derece alanlara çeşitli ödüller verilecek. İSMEK öğrencilerine yönelik yarışmalar; 3D Moda Tasarımı, Fotoğrafçılık, 3D Dijital Tasarım, ayrıca pastacılık alanında da Düğün Pastası ve El Buketi kategorilerinde düzenlenecek.

Haber Ara