Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

İranlı ve Suudi Arabistanlı Bakanlar Moskova'da görüştü

İran’ın petrol bakanı, Suudi mevkidaşıyla bir enerji konferansı kapsamında Moskova'da görüştü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-08 10:35:10

İranlı ve Suudi Arabistanlı Bakanlar Moskova'da görüştü

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İran'ın petrol bakanı, Suudi mevkidaşıyla bir enerji konferansı kapsamında Moskova'da görüştü.

The New Arab'ın haberine göre İran petrol bakanı Bijan Namdar Zangeneh Ekim ayı başında Suudi Prens Abdulaziz bin Selman ile görüştü.

Rus haber ajansları bu görüşmenin 2-5 Ekim tarihlerinde Moskova'da gerçekleşen Rusya Enerji Haftası uluslararası forumunda gerçekleştiğini duyurdu.

Zangeneh, “Ona 22 yıldır arkadaş olduğumuzu ve bu dostluğun iniş ve çıkışlar yaşadığını söyledim. Onlar [Suudiler] bizi düşman olarak görmemeliler çünkü düşman bu bölgenin dışında" dedi.

Reuters'ın aktardığına göre Suudi Dışişleri Devlet Bakanı Adil el Cubeyr, "Kardeş ülkelerin durumu sakinleştirmeye çalıştığı ve onlara krallığın konumunun her zaman bölgedeki güvenlik ve istikrarı sağlamak olduğunu söyledik" dedi.

RUHANİ: SUUDİ ARABİSTAN'DAN MESAJ ALDIK

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Pazartesi günü Suudi Arabistan'dan bir mesaj aldığını söyledi.

Yarı resmi IRNA haber ajansı, hükümet sözcüsü Ali Rubaie'nin de "Suudilerden Hasan Ruhani'ye mesaj iletildi. Suudi Arabistan davranışta gerçekten bir değişiklik istiyorsa, İran bunu memnuniyetle karşılayacaktır" açıklaması yaptığı aktardı.

IMRAN KHAN'IN ARABULUCULUK AÇIKLAMASI

Yorumlar, geçtiğimiz hafta Pakistan Başbakanı İmran Han'ın hem ABD hem de Suudi Arabistan'ın kendisinden İran konusunda arabuluculuk yapmasını istediğini açıklamasının ardından geldi.

Khan, ABD Başkanı Donald Trump ve İran Devlet Başkanı Ruhani'yle ile Birleşmiş Milletlerde konuştu. Daha sonra Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman'ı ziyaret etti.

Khan gazetecilere verdiği demeçte, "Trump bana durumu sakinleştirebilir miyim diye ve belki başka bir anlaşma yapabilir miyiz, sorularını sordu" dedi.

Kahn, "Muhammed Bin Selman da Ruhani'yle kouşmamı istedi" ifadelerini kullandı.

Pakistan'ın geleneksel olarak Suudi Arabistan ile güçlü ilişkileri var ancak İran ile ilişkileri de sürdürüyor. İslamabad, Tahran'ın ABD'deki diplomatik ilişkilerin yokluğundaki konsolosluk çıkarlarında resmi olmayan bir temsilci gibi davranıyor.



 

Haber Ara