Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Iraklıların ortak görüşü: Bağdat'taki katliamda İran'ın parmağı var

Irak sokağı, Cumartesi gecesi kimliği belirsiz kişilerce göstericilere ateş açılması sonrasında eşi görülmemiş bir öfke dalgasına sahne oldu. Irak halkının büyük bir kısmı, ‘katliamlarda’ İran’ın parmağının olduğu görüşünde.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-08 14:04:46

Iraklıların ortak görüşü: Bağdat'taki katliamda İran'ın parmağı var

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, dün gece başkent Bağdat'taki El-Hıllani Meydanı'nda ve Sinek otoparkında göstericilere yönelik saldırıların arkasında çete ve yasa dışı örgütlerin olduğunu söylerken; Iraklıların ortak görüşü ise, katliamda İran'ın parmağı olduğu…

Irak'ın eski Başbakanı İyad Allavi, dün. Twitter hesabından paylaştığı mesajda, saldırı dosyalarının Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmeden önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Şarkul Avsat'ın haberine göre; göstericilerin büyük bir kısmı, El-Hıllani Meydanı'nda ve Sinek otoparkındaki saldırının silahlı gruplar ile güvenlik güçleri tarafından koordineli ve planlı bir şekilde düzenlendiği görüşünde.

Nitekim bu görüşü savunan kesim, protestoların sadece Tahrir Meydanı ve Sinek Köprüsü çevresinde sınırlı kalmasını ve Irak Merkez Bankası çevresine uzanmasını engellemek isteyen güvenlik güçlerinin göstericileri korkutma çabası olarak değerlendiriyor.

Diğer yandan Necef kentinde bulunan Hennane bölgesinde dün Şii lider Mukteda es- Sadr'ın evinin silahlı insansız hava aracı ile hedef alınması, silahlı grupların kontrolsüzlüğünü gözler önüne sererken, ülke içindeki gruplar arasında silahlı bir çatışmanın patlak vermesinden duyulan endişe artıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara