Dolar

32,5533

Euro

34,8502

Altın

2.438,80

Bist

9.722,09

Iraklı yetkililer: Musul’da 60 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldı

Irak’ta Musul valisinin geçtiğimiz ay görevden alınmasından sonra Musul’da 60 milyon doların çalındığı belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-23 08:33:49

Iraklı yetkililer: Musul’da 60 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Iraklı yetkililerden alınan bilgiye göre geçtiğimiz ay yaşanan feribot batma olayının ardından Musul valisinin görevden alınmasıyla Musul valisine yakın yetkililer kamuya ait 60 milyon dolar parayı zimmetlerine geçirdiler.

MUSUL VALİSİ KAÇTI

Irak yolsuzluk karşıtı komisyon yetkililerinin verdiği bilgiye göre Musul'un başkenti olduğu Ninova bölgesinden resmi görevliler kamu hesaplarından 64 milyon dolar çaldılar. Bu paranın ise üç yıldır IŞİD ile mücadeleden zarara uğramış şehrin inşasındaki 40 milyon doları ve IŞİD'in temizlenmesinde kullanılmak üzere ayrılan parayı da içerdiği belirtildi.

Bölgede bir feribotun batarak 100 kişinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından Musul Valisi Nawfel Akoub parlemento tarafından görevden alınmış ve kaçmıştı.

14 AYRI YETKİLİ ZİMMETİNE PARA GEÇİRDİ

Yolsuzluk Komisyonu'nda yapılan açıklamada Akoub'a yakın olan 14 kişinin kişisel hesaplarına paraları aktardıkları ifade edildi ancak Akoub ile ilgili bir suçlama yapılmadı. Kaybolan paranın “Sadece altı milyon dolarının” hükümet tarafından kurtarıldığı aktarıldı. Bazı yetkililer tutuklanırken Akoub'un Kürt bölgesinin başkenti Erbil'de halen saklanıyor olabileceği belirtildi.

İŞGALDEN BU YANA YOLSUZLUK SÜRÜYOR

Irak'ta yolsuzluk hayli yaygın durumda. Parlamentoya göre ABD'nin Irak'ı işgalinden bu yana 228 milyar doların karanlık politikacı ve işadamlarının ceplerine akıtıldı.

Kaynak: Yahoo

 

Haber Ara