Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

Irak Dışişleri Bakanı Esed rejiminden mesaj aldı: Sınır geçişlerini açalım

Irak Dışişleri Bakanı Suriyeli mevkidaşı olan Esed rejimi Dışişleri Bakanından iki ülke arasındaki sınır geçişinin yeniden açılması yönünde bir mesaj aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-14 16:30:45

Irak Dışişleri Bakanı Esed rejiminden mesaj aldı: Sınır geçişlerini açalım

TIMETURK | ÇEVİRİ

Sınır geçiş kapılarının Irak'ta Anbar'ın batısı ve Suriye'de Al-Bu Kamal şehri olduğu ifade edildi. Iraklı Bakan İbrahim el Caferi mevkidaşı Velid El Muallim'den aldığı mesajın ardından, “Sorunları ülkelerin işlerine karışmadan politik çareler yoluyla çözmek için iki ülke arasında işbirliğinin gerektiğini” vurguladı.

KARŞILIKLI İŞSBİRLİĞİNİ ARTTIRMA MESAJI

Iraqi News'in haberine göre mesajı ulaştıran Bağdat'ın Suriye Büyükelçisi Setam Jadaan al-Dandah da Irak'ın Suriye'nin sorunlarını barışçıl şekilde çözmesi yönünde duruşunu dile getirdi. al-Dandah, istikrarı sağlamak için hükümetinin karşılıklı işbirliğini genişletmeye istekli olduğunu ifade etti.

Gözlemciler ise sınır geçişlerinin açılmasının IŞİD gibi teröristlerin halen Al-Bu Kamal'de bulunması nedeniyle tehlikeli olabileceğini söylüyor. Al-Bu Kamal ise Fırat'ın sağ kıyısında Suriye'nin doğusunda Irak-Suriye sınırından sekiz kilomete uzakta bulunuyor. Bununla beraber sınırın açılmasının ise Irak ve Suriye askerlerinin güvenlik duruşunu kuvvetlendireceği ve militanların Irak'a sızmasını engelleyeceği de öne sürülüyor.

SURİYE'DEKİ IŞİD MEVZİLERİNİ VURUYORLAR

Irak-Suriye sınırı ortak askeri birlikler ve sınır muhafızlarının kontrolünde. Irak savaş uçakları geçtiğimiz ay Suriye'deki IŞİD mevzilerine yeni bir hava saldırısı dalgası düzenledi. Nisan ayında ise Suriye'nin işlerine karışma eğiliminde olduğunu reddederek IŞİD'i vurmaya devam edeceklerini belirtmişti. Irak daha önceden de Suriye'de IŞİD bölgelerini vurduğunu duyurmuş, bu ise İbadi'nin güvenlik güçlerinin IŞİD'i sadece Irak'ta değil bütün bölgede takip edeceğini söylemesinin ardındann gelmişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara