Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İnsan Hakları Günü'nde Mısırlı mahkumlar için yürüyüş düzenlenecek

İnsan Hakları Günü'nde Mısırlı mahkumların tutulduğu cezaevlerine mektuplar gönderilecek ve İstanbul'da konuya dikkat çekmek için bir yürüyüş düzenlenecektir.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-05 16:30:11

İnsan Hakları Günü'nde Mısırlı mahkumlar için yürüyüş düzenlenecek

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Özellikle "Arap Baharı" ayaklanmasının ardından muhaliflere karşı sert tutumuyla bilinen Mısır'da işkence, yargısız infaz ve uzun tutukluluk süreleri gibi sorunlar devam ediyor.

Yalnızca Müslüman Kardeşler'in değil, bilim adamı, lise ve üniversite öğrencileri, avukat, doktor, siyasetçi, müzisyen, mühendis, toplumun her kesiminden binlerce insanın rejimin keyfi tutumu nedeniyle ağır koşullar altında hapse mahkum edildiği  ve işkence gördüğü Mısır'da; hapsedilen insanlar zaman zaman açlık grevi yaparak dayanılmaz hallerini duyurmaya çalışıyor.

1_247

Bazen sözde yargılamalarla alınan idam kararlarının infazı ile, bazen de kötü koşullar sebebiyle hayatlarını kaybeden insanlar, uzun süre yakınları ve avukatlarıyla görüştürülmüyor.

2_243
 
Mısır hapishanelerindeki zulme ilişkin farkındalık oluşturmak, işkence, kötü koşullar veya infaz nedeniyle ölümlere engel olabilmek ve hapsedilen insanların özgürlüklerine kavuşmalarını sağlamak için 10 Aralık 2019 İnsan Hakları Günü'nde Mısır'ı konu alan bazı etkinlikler düzenlenecek.

3_170

MAHPUSLARA MEKTUP GÖNDERME KAMPANYASI 

Mısır cezaevlerine mektup göndermek ve mahpusların yalnız olmadıklarını göstermek adına 06 Aralık 2019'da uluslararası bir kampanya başlatılacak. Bu kampanya ile bir taraftan mahpusların hikayeleri paylaşılacak, bir taraftan da onlara dünyanın dört bir yanından mektuplar gönderilmesi istenecektir.

4_131

10 ARALIK'TA SAAT 19.30'DA

10 Aralık'ta yakınları Mısır cezaevlerinde tutulanların da katılacağı el fenerleri ve meşalelerle gerçekleştirilecek bir yürüyüş düzenlenecek.

5_76

Yürüyüşe Mısırlıların yanı sıra Türkiye'den birçok sivil toplum kuruluşu ve meslek grubu da destek verecek. Yürüyüş için 10 Aralık 2019 saat 19:30'da Fatih Camii avlusundan toplanılacak ve buradan Saraçhane Parkına yürünecektir.

Haber Ara