Dolar

32,5921

Euro

35,0097

Altın

2.450,48

Bist

9.791,36

İngiltere Genelkurmay Başkanı alay konusu oldu

Genelkurmay Başkanı Sir Mark Carleton-Smith, Afganistan'da bir grup İngiliz askerinin İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn’in posterini hedef tahtası yapmasına ilişkin 'kınama' videosu çekti. Video boyunca konuşma yapan Genelkurmay Başkanı'nın duruşu ve konuşması sosyal medyada alay konusu oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-08 09:46:22

İngiltere Genelkurmay Başkanı alay konusu oldu

TIMETURK | ÇEVİRİ

İngiliz Genelkurmay Başkanı Sir Mark Carleton-Smith, başkanlığın resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda İngiliz ordusundaki skandala ilişkin açıklama yapıyor. General, üç dakikalık videoda kendisinin “kesinlikle kabul edilemez” dediği ve İngiliz ordusunun karıştığı yüz kızartıcı cinsel saldırıyı ve İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn'in posterinin hedef tahtası yapılmasını konuyor.

İngiliz askerlerinin metaneti, onur ve vazife duygularıyla, insani ve ahlaki duyarlılığıyla bilindiğini duyuran General, askerlere hepsinden beklenenin bu özellikler olduğunu söyleyerek “Dünyanın en iyi ordusunun komutanı olarak bunların aksini temsil etmeyeceğim” ifadelerini kullanıyor.

ALAY KONUSU OLDU

Fakat Smith'in bu videosu “BBC parodilerini ya da bilim kurgu setlerini andıran bir arka plan eşliğinde ve video süresince Carleton-Smith'in tuhaf duruşu ile üretimin kalitesizliği” benzeri nedenlerle sosyal medyada “dalga konusu” oldu.

KONUŞMASI ELLERİ BELİNDE BİR ŞEKİLDE YAPTI

General Carleton-Smith'in öncelikle video süresince İngiliz ordu mensuplarına seslenirken elleri kalçasında ve bilgisayarın yönettiği bir karakter gibi durduğu için eleştirildiği belirtildi.

Bazı Twitter kullanıcıları, ilgili paylaşıma cevap vererek, "Bu parodi mi?" "Youtube'daki video yorumları kapatılmalı" gibi yorumlar yaptı.

2019-04-08_10h06_40

2019-04-08_10h08_33

CORBYN OLAYI SORUŞTURULUYOR

Afganistan'da İngiliz paraşüt alayının üyelerinin İngiliz İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn'in posterini paintball tahtası hedefi olarak kullanırken çekilen video da soruşturmaya alındı.

CİNSEL SALDIRI

İngiliz Savunma Bakanı Gavin Williamson'ın da konuya dair “korkunç” olarak nitelendirdiği bir vakada ise altı İngiliz askeri ve bir çavuş geçtiğimiz hafta uyuyan genç bir kadın askere saldırıdan tutuklandılar.

Polis araştırması nedeniyle saldırı iddiası hakkında konuşmaktan men edildiğini söyleyen Carleton-Smith “Ordunun üyelerine karşı kanıtlanmış ciddi şiddet ve cinsel içerikli iddialar, sadece bizim değil milletin ordusunun değer ve standartlarıyla hayli ters düşen disiplinsizliği ispatlıyor” açıklamasını yaptı.

Kaynak: The Independent

 

Haber Ara