Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiltere'den Müslüman İngilizlere çağrı: Orduya katılın

İngiltere, orduya Müslüman asker katılımını arttırmak için reklam filmi yayınladı. Filmde Müslüman bir askerin görev yaptığı sırada ibadet ettiği görülürken, ordu mensubu askerlerin 'inançlarını muhafaza edebildiğine' dair mesaj veriliyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-06 19:30:02

İngiltere'den Müslüman İngilizlere çağrı: Orduya katılın

TIMETURK | HABER MERKEZİ

1915'te başta Hindistan Müslümanları olmak üzere dünyanın birçok yerinden köleleştirerek silah altına aldığı Müslümanları, Çanakkale'ye getirip Osmanlı ordusuyla savaştıran İngiltere, orduya Müslüman asker katılımını arttırma çalışmalarını sürdürüyor...

TEKRAR DOLAŞIMA SOKULDU

İngiltere ordusuna katılım için propaganda amacıyla kullanılan "Army Jobs" isimli Youtube hesabından yayınlanan bir video sosyal medyada tekrar dolaşıma sokuldu.

Orduya Müslüman asker katılımını arttırmak için çekilen reklam filminde, Müslüman bir askerin görev yaptığı sırada ibadet ettiği görülürken, ordu mensubu askerlerin 'inançlarını muhafaza edebildiğine' dair mesaj veriliyor.

İşte o reklam filmi:



"ARMY JOBS"

Türkçe anlamı "Ordunun Vazifeleri" olan Youtube kanalı, İngiltere ordusuna katılım için propaganda içerikli videolar yayınlıyor. 

2019-01-06_19h14_42

Söz konusu videonun ise bu hesaptan 11 ay önce yayınlandığı görülüyor.

2019-01-06_19h21_48

İNGİLTERE ORDUSU MÜSLÜMAN İNGİLİZLERİN PEŞİNDE

İngiltere daha önce de birçok kez Müslüman vatandaşlarını orduda görev almaya çağırmıştı. 

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter, 2015 yılının Ekim ayında "Farklı dini ve etnik gruplardan gelen asker sayısı yeterli değil. Bu sayı artırılmalı" açıklamasında bulunmuştu.

İNGİLTERE ORDUSUNDA KAÇ MÜSLÜMAN ASKER VAR?

Konuya ilişkin ulaşılan son resmi rakam 2014 yılının Nisan ayına ait. Alman Haber Ajansı'nın (DPA) İngiltere Savunma Bakanlığı'nın istatistiklerine dayanarak verdiği bilgilere göre;

- Orduda görev yapan Müslüman askerlerin oranı 2007'den 2014'e yüzde 40 artış gösterdi.

- Yüzde 80'i silahlı kuvvetlerde, geri kalanı Kraliyet Donanması ve Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde olmak üzere 850 Müslüman ise fiili olarak görev yapıyor.

MÜSLÜMAN ASKERLER İÇİN İMAM TAYİN EDİLDİ

DPA'nın haberinde İngiltere'nin Suudi Arabistan Büyükelçisi John Jenkins'in sözlerine de yer verilmiş, Müslümanların İngiliz ordusunda çoğalmasıyla birlikte kendi çıkarlarını temsil edecek İslami bir derneğin kurulduğunu ve bir mescit ile bir imamın tayin edildiğini aktardığı belirtilmişti.

Operasyona çıkma hazırlıkları dışında günde beş vakit namaz kılmalarına ve Ramazan ayında oruç tutmalarına izin verildiğini, iftar ve sahurda özel öğünler hazırlandığını belirten Jenkins, ordudaki Müslüman askerlere özel olarak helal yemek yapıldığını da aktarmıştı.

Haber Ara