Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

İngiliz basını: Rusya, Suriye ve İran'a sırt çevirdi

Rusya’nın geçtiğimiz hafta Cuma günü itibarıyla Suriye’ye S-300 ileri füze savunma sistemini ihraç etmek konusunda geri adım attığı ileri sürüldü. Son aylarda bölgede artan tansiyon ve İsrail’in hava saldırıları karşısında böylesi bir adımın Rusya tarafından atılması ise Rusya’nın Suriye’de İran’a sırtını döndüğü yorumlarının yapılmasına neden oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-16 13:58:03

İngiliz basını: Rusya, Suriye ve İran'a sırt çevirdi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Suriye'ye güçlü ülkelerin yapılmış ve yapılabilecek olan hava saldırıları karşısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dış askeri yardımlardan sorumlu yardımcısı ise “Suriye'nin ihtiyacı olan her şeye sahip olduğu” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Moskova'yı ziyaret etmiş ve aynı günün gecesi ise İsrail'in hava saldırılarının Suriye'nin güneyindeki hava savunma sistemini büyük oranda yıkıma uğrattığı bildirildi.

Business Insider İngiltere'nin haberine göre Rusya'nın sahip olduğu ve yönettiği hava savunma sistemlerinin ise S-300'ler de dahil olmak üzere saldırıyı durdurmak için hiçbir şey yapmadığı ileri sürüldü.

İSRAİL RUSYA'DAN SİSTEMLERİNİ ÇEKMESİNİ TALEP EDİYORDU

İsrail ise uzun süredir Rusya'nın en güçlü hava savunma sistemlerini Suriye'den çekmesini talep ediyordu.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba gecesi İsrail Rus yapımı hava savunma sistemini Suriye'ye saldırı sırasında ezip geçti. Bunun yanı sıra İsrail'in 2012'den bu yana Suriye'ye, çoğunluğu İran bağlantılı güçler olmak üzere 100'den fazla hava saldırısında bulunduğu ifade edildi.

Rusya'nın S-300'leri gibi yeni takviye destek olmadığı sürece ve eskileri de yıkıma uğratıldığından İran güçlerinin Suriye'de hava gücünün saldırılarına maruz kalacağı belirtildi.

İRAN'IN BÖLGESEL ARZULARINA SIRT ÇEVİRDİ

Haberde Rusya'nın Amerika'nın yaptırımlarının ardından Tahran'la ticarete devam edeceği ve kağıt üzerinde İran'ın müttefiki olarak kalacağı öne sürülse de Suriye'ye hava savuma sistemleri ihraç etmekten çekinmekle Ayetullah Hamaney ve İran'ın bölgesel arzularına sırt çevirmiş olabileceği yorumu yapıldı.

 

Haber Ara