Dolar

32,5555

Euro

34,9598

Altın

2.459,04

Bist

9.885,69

Independent: Erdoğan Amerika'nın Kürt müttefiklerine saldırı planlıyor

Independent, Türk Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de günler içinde terörist olarak kabul ettiği Amerikan destekli Kürt milislere karşı yeni bir operasyon yapmaya hazırlandığını iddia etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-14 11:09:49

Independent: Erdoğan Amerika'nın Kürt müttefiklerine saldırı planlıyor

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Irish Independent'te yer alan haberde;

Erdoğan Ankara'da yaptığı konuşmasında YPG'nin elinde tuttuğu toprakları kastederek, "Fırat'ın doğusunu önümüzdeki birkaç gün içinde ayrılıkçı terör örgütünden temizlemek için bir operasyon başlatacağız” dedi.

Türkiye YPG'nin 1984'ten beri Türkiye'de isyan çıkaran yasadışı PKK örgütünün “terörist bir kolu” olduğunu söylüyor.

PKK Ankara ve Batılı müttefikleri tarafından terör örgütü olarak kara listeye alınmış durumda.

Amerikan güçleri YPG güçleri ile Kürtlerin önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDF) çatısı altında IŞİD'e karşı birlikte savaştı. Erdoğan, "Hedef asla Amerikan askerleri değil terör örgütü üyeleri” dedi.

Fırat'ın doğusunda olduğu kadar nehrin batısındaki parlama noktası olan Menbiç'te de SDF güçleriyle birlikte Amerikan güçleri de var.

Washington'un kilit müttefik olarak gördüğü YPG ile ilişkisi Türkiye ile Amerika arasında temel gerilim kaynaklarından biri. Ankara birçok kez Kürt militanlara destek vermesi nedeniyle Washington'a şiddetli tepki gösterdi.

Erdoğan önceden de YPG alanlarına saldırma tehdidinde bulunmuştu. Ancak herhangi bir çatışmayı önlemek amacıyla NATO müttefikleri Menbiç için bir “yol haritası”üzerinde anlaşmıştı.

Erdoğan'ın açıklamaları Pentagon'un Suriye'nin kuzeyinde Türk ordusu ve YPG'nin savaşmasını önlemek için gözlem mevzileri kurduğunu ilan etmesinin ertesi günü geldi.

Kaynak: Independent

Haber Ara