Dolar

32,3747

Euro

35,0337

Altın

2.323,38

Bist

9.079,97

İlkokul, lise, üniversite kaybolan diploma nasıl bulunur? Nereden çıkarılır?

Eğitim-öğrenim hayatını tamamlayan kişilerin çeşitli sebeplerden ötürü kaybolan ilkokul, lise yahut üniversite diploması olmaktadır. Peki kaybolan diploma nasıl bulunur? Resmi belge nereden çıkarılır?

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-12 19:50:42

İlkokul, lise, üniversite kaybolan diploma nasıl bulunur? Nereden çıkarılır?

Çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak herhangi bir zaman diliminde mezuniyet diploması belgenizi kaybetmiş olabilirsiniz. Bu problemi yaşayan ilkokul, lise ve üniversite mezunu öğrencilere yönelik kaybolan diplomanın nasıl bulunabileceğine ve konuya dair neler yapabileceğinize yönelik imdadınıza yetişecek çözüm önerilerini aşamalar halinde oluşturduk. Peki, mezuniyetin tamamlandığı kuruma göre şartları değişkenlik arz edebilen ilkokul, lise, üniversite kaybolan diploma nasıl bulunur? Eğitim ve öğrenim kurumları tarafından eğitimin bitirilmesiyle birlikte öğrencilere verilen resmi belge olan diploma nereden çıkarılır?  ''Diplomam kayboldu, yenisini nasıl ve nereden çıkarırım'' şeklinde merak ettikleri ve akıllarını kurcaladıkları bu soruya yanıt niteliğinde kaybolan diploma ile ilgili önemli ayrıntılara haberimizden erişebilirsiniz.

DİPLOMAM KAYBOLDU, YENİSİNİ NASIL VE NEREDEN ÇIKARIRIM?

İlk etapta ilkokul, ortaokul yahut liseden mezuniyetinizi tamamlamanızın ardından aldığınız diplomayı kaybettiğinizde, mezun edildiğiniz eğitim kurumunu ziyaret ederek, diplomanızın kaybolduğunu belirterek, tekrardan diploma çıkartmak istediğinizi yazılı bir dilekçe ile bildirmeniz lazım gelmektedir.

Fakat, dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki; kaybolması halinde yeniden diplomanın çıkartılması gibi bir durum söz konusu değildir. Mezuniyetinizi tamamladığınız eğitim kurumuna başvuru işleminde bulunmanızın akabinde diploma yerine, size mezuniyet belgesi verilmektedir. Kurumdan alacağınız bu belge de tıpkı diploma gibi geçerli belge olma özelliği göstermektedir ve tüm işlemleriniz yararlanabilirsiniz. 

İLKOKUL, LİSE VE ÜNİVERSİTE KAYBOLAN DİPLOMA NASIL BULUNUR?

Üniversitedeki önlisans, lisans veya lisansüstü diplomanızı kaybettiğiniz takdirde gerekli şartlar farklılık göstermektedir. Kaybolan diplomaların yerine ikinci nüsha diploma başvurusu yapılması lazım gelmektedir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için gerekli tüm belgeler şu şekildedir:

*Nüfus cüzdanı fotokopisi,

*İkinci nüsha diploma başvuru formu ( aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz ),

*Diploma ücreti dekontudur

Mezun olduğunuz üniversitenizin anlaşmalı bulunduğu bankaya üniversite diplomanızı kaybettiğiniz için bir ücret yatırılmalıdır. Ardından bu dekontu da yeniden diploma çıkartmak için vermelisiniz. Hazırladığınız tüm belgeleri öğrenci işleri daire başkanlığının ilgili birimine iletmelisiniz.

Öte yandan ikinci nüsha diploma yalnızca bir seferliğine verilmektedir. İkinci nüshayı da kaybetmeniz halinde tekrardan hazırlanmamaktadır. Aslına uygun bir şekilde hazırlanan ikinci nüsha diplomaları, başvuruda bulunmanızın arkasından ortalama 10 iş günü içerisinde diploma sahibine yahut vekalet vereceği kişiye teslim edilmektedir.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara