Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İlk kez Washington ziyaretinde bulunan Pakistan Başbakanı Khan’ı hiçbir ABD yetkilisi karşılamadı

ABD’ye 3 günlük resmi ziyaret gerçekleştirecek olan Pakistan Başbakanı İmran Khan’ı havaalanında hiçbir ABD yetkilisinin karşılamaması dikkat çekti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-21 13:14:00

İlk kez Washington ziyaretinde bulunan Pakistan Başbakanı Khan’ı hiçbir ABD yetkilisi karşılamadı
TİMETÜRK|HABER MERKEZİ

Pakistan Başbakanı İmran Khan, başbakan sıfatıyla ilk kez Washington'a bir ziyaret gerçekleştiriyor. Khan'a Pakistan Genelkurmay Başkanı Kamar Cavid Bajwa ve Pakistan İstihbarat Dairesi Başkanı eşlik ediyor.

Üç gün boyunca resmi temaslarda bulunacak olan Khan'ı havalimanında hiçbir ABD yetkilisinin karşılamaması kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Birçok Pakistanlı gibi gazeteci Tarek Fatah'da sosyal medya üzerinden ABD'nin bu tutumuna tepki gösterdi. Fatah, Pakistan Başbakanı Khan'ın terminale ulaşmak için havaalanına ait otobüsü kullanmak zorunda kaldığını belirtti.

Başlıksız-1_157 HİNDİSTAN MEDYASI MANŞETE TAŞIDI

Hindistan medyası Khan'ın ABD yetkilileri tarafından karşılanmamasını, "ABD'yi kaybetmenin büyük cezası" başlığıyla manşetlerden verdi.

ÖZEL UÇAK TERCİH ETMEDİ

Aynı zamanda ülkedeki tasarruf tedbirlerine binaen özel jet yerine Katar Havayolları uçağı ile Washington'a gelen Khan'ın bu davranışı sosyal medyada takdir topladı.

TRUMP İLE GÖRÜŞECEK

İmran Khan, önce ABD Başkanı Donald Trump ile yarın Beyaz Saray'da bir görüşme yapacak. Daha sonra Senato'da Dışişleri Komisyonuyla başka bir görüşme düzenleyecek.

Ayrıca Khan yakın zamanda hükümetine kredi veren Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı ve Dünya Bankası Başkanı ile görüşecek.

Khan ABD'deki Pakistanlı azınlıkla da bir araya gelecek. Bu görüşmeye 15-20 bin gurbetçinin katılacağını belirtildi. Amerikan ve Pakistanlı analistlere göre Pakistan Genelkurmay Başkanı Bajwa, Washington yönetimini Pakistan'la askeri işbirliğine ikna etmeyi ve ABD'nin yıllık 1 milyar doları geçen askeri desteğini tekrar sağlamayı amaçlayacak.

Haber Ara