Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İki rahibe LasVegas'ta kumar oynamak için Katolik okulun yardım kutusunu soydu

Los Angeles yakınlarındaki bir Katolik okulunda görev yapan iki Amerikalı rahibe, pazartesi günü LasVegas kumarhanelerinde kumar oynamak için kurumun kasasından zimmetlerine para geçirdiler.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-11 12:15:18

İki rahibe LasVegas'ta kumar oynamak için Katolik okulun yardım kutusunu soydu

Los Angeles Başpiskoposu, okulda yapılan kontrollerde bu işlemlerin on yıldan fazla bir süredir yapıldığını ve 500 bin dolarlık bir miktarın kayıp olduğunu ifade etti.

Başpiskopos, ailelerden özür dileyerek rahibelerden ikisinin dahil olduğu bir suistimal gerçekleştiğini söyledi. Rahibeler olayı doğruladılar ve soruşturmada işbirliği yaptılar.

Rahibe Mary Margaret Keuper ve Lana Chang, yerel basında çıkan haberlere göre, 20 yıldır çalıştıkları bu okuldan bu yıl emekli oldu. Ayrılmalarından sonra hırsızlıklarıbir mali denetimde ortaya çıktı.

Bir yolculuğa çıktıkları ve kumarhaneye gittikleri ve okul hesabını kendi kişisel hesapları olarak kullandıkları doğrulandı.

Öğrencilerin ebeveynleri soygunlardan haberdar edilmiş ve polise bilgi verilmiş olmasına rağmen, başpiskoposun derin pişmanlık ifade eden açıklamalarından sonra rahibeler için herhangi bir şikayet olmadı.

Kaynak: Nouvelobs, AFP

 

 

 

"

Haber Ara