Dolar

32,4995

Euro

34,8256

Altın

2.489,79

Bist

9.548,58

İdlib sağlık hizmeti için destek bekliyor…

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde, yüzbinlerce kişiye sağlık hizmeti sunan hastaneler, kan bankaları ve sağlık ocakları Türkiye'den yardım bekliyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-17 14:44:40

İdlib sağlık hizmeti için destek bekliyor…

İç savaş boyunca Esed rejimin saldırılarına hedef olan hastaneler, aynı zamanda teknik imkansızlıklarla mücadele ediyor.

Türkiye ve Rusya'nın vardığı Soçi Mutabakatı'nın sağladığı güven ortamında bir aydır hizmet veren hastanelerde sağlık hizmetinin iyileştirilmesi için Türkiye'nin desteğine ihtiyaç duyuluyor. 2012 yılında açılan hastane 120 yatak, 7 ameliyathane ve 10 cerrah ile hizmet veriyor.

Teknik malzemeye ihtiyacın olduğu sağlık tesislerinden biri de Suriye-Türkiye sınır hattındaki Akrabat Cerrahi Hastanesi.

- Ağır vakaların tedavisi sadece Türkiye'de yapılabiliyor

Bombardıman kalıntılarının infilak etmesi sonucu ayağından yaralanan 14 yaşındaki çocuğun babası Muhammed Muhammed de, sağlık sektörü yetersiz olduğu için Suriye'de ağır yaralanan hastaların Türkiye'ye nakledilmek zorunda kaldığını söyledi.

Muhammed, "Hastaların Suriye'de tedavi olabilmesi için Türkiye'den daha gelişmiş cihazlar göndermesini istiyoruz." dedi.

Akrabat Cerrahi Hastanesinde diz kapağı ameliyatı olan Hasan Osman, "Arkadaşlarım beni becerikli kadrosuyla bilinen Akrabat Hastanesine yönlendirdi. Hastane bütün alanları ile iyidir. Hem sağlık hem de hijyen konusunda öncüdür. Bu tür hastaneleri sadece sınır hattında değil, iç kısımlarda da görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, yıl başından bu yana Esed rejimi ve destekçisinin kara ve hava saldırılarında 9 hastane, 14 sağlık ocağı ve bir kan bankası hasar gördü.

Haber Ara