Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

İdlib'de Türk askerlerini Rus uçakları mı vurdu?

Muhalifler İdlib'e saldırılarını sürdürürken Milli Savunma Bakanlığı, hava saldırılarında 2 askerin şehit olduğunu duyurdu. Suriye'de hava operasyonlarını yürüten gücün ise Rusya olduğu biliniyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-20 17:53:00

İdlib'de Türk askerlerini Rus uçakları mı vurdu?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suriye Milli Ordusu, bugün 15.30 sıralarında İdlib'e operasyon başlattı. Operasyon hızla sürerken Esed rejimi ve İran destekli milislerin karadan yürüttükleri karşı saldırılar da hızlandı. Tüm bunlar yaşanırken Milli Savunma Bakanlığı'ndan 2 Türk askeri'nin şehit olduğu 5 askerin ise yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık, bu açıklamayı yaparken "İdlib bölgesindeki unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız da yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.

SURİYE'DEKİ HAVA OPERASYONLARINI RUSYA YÜRÜTÜYOR

Bu açıklama gözlerin Rusya'ya çevrilmesine sebep oldu. Suriye'de Esed rejimi ve İran destekli milislerin kara operasyonlarına destek için havalanan uçaklar başta olmak üzere ülkenin hava sahası tamamiyle Rusya Savunma Bakanlığı kontrolünde.

YEREL KAYNAKLAR: TÜRK ASKERLERİNİ RUS UÇAKLARI HEDEF ALDI

Muhaliflerin operasyonu sürerken Türk askerlerini vuranların Rus uçakları olduğu iddia edildi. Bu iddia yerel kaynaklar tarafından kaydedildi.

6_69
Suriye Milli Ordusu'nun bugün (20 Şubat 2020) saat 15.30 civarında İdlib'e başlattığı operasyondan bir kare

RUS SAVUNMA BAKANLIĞI: SALDIRIYI PÜSKÜRTTÜK

Türkiye kamuoyu bu sorunun cevabını merak ederken Rusya Savunma Bakanlığı, hava operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu. Bakanlık, Rus hava kuvvetlerinin devreye girmesiyle Silahlı muhaliflerin İdlib'in Neyrab kasabasında Suriye rejim güçlerine karşı başlattıkları saldırının püskürtüldüğünü kaydetti.

Açıklamada Türkiye'ye ‘militanlara destek ve silah vermeyi sonlandırma' çağrısı yapıldı.

"TÜRKİYE ATIŞI DURDURDU" İDDİASI

“Moskova'nın Ankara'yla temas kurması sonrası Türkiye topçu ateşini durdurduğu" iddia edildi. Fakat Milli Savunma Bakanlığı, 50 rejim unsurunun öldürüldüğünü duyurarak, belirlenen hedeflere topçu atışlarının sürdüğünü kaydetmiş, atışların durduğuna ilişkin yeni bir açıklama yapmamıştı.

TÜRK ASKERLERİNİ RUSYA MI VURDU?

Rusya Savunma Bakanlığı, muhaliflerin Neyrab'da başlattığı operasyonu hava saldırısıyla püskürttüklerini açıklarken, Milli Savunma Bakanlığı, şehit olan Türk askerlerinin hangi noktada vurulduğunu açıklamadı.

Şimdi merak edilen soru ise Türk askerlerini doğrudan hedef alan uçakların Rusya tarafından yönlendirilip, yönlendirilmediği.

Eğer bu iddia doğrulanırsa, Ankara-Moskova hattındaki gerilimin tırmanacağı kaydediliyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1355391_2

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara