Dolar

32,5775

Euro

34,9004

Altın

2.436,60

Bist

9.645,02

İbrahim Kalın: Sınırda rejim güçleri olmamalı

Türkiye, Suriye sınırında Esed rejimi güçlerinin bulunmasını istemiyor. Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, mültecilerin dönmesi için bunun elzem olduğunu belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-21 15:01:52

İbrahim Kalın: Sınırda rejim güçleri olmamalı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Associated Press (AP) News'ten Carl Ritter ve Sarah EL Deeb'in "Türkiye, Suriye kuvvetlerinin sınır bölgelerini terk etmesini istiyor" başlıklı haberine göre Ankara, sınır bölgesinde rejim unsuru istemiyor. Sebebiyse yaklaşık 2 milyon mülteciyi güvenli bölgeye göndermek istemeleri.

"REJİMİN BU ALANDA BULUNMAMASINI RUSLARLA KONUŞACAĞIZ"

AP News'e konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili "Bu, Ruslarla tartışacağımız konulardan biri, çünkü yine, hiçbir mülteciyi gitmek istemedikleri bir yere gitmeleri için zorlamayacağız. Güvende olacakları yere geri dönmeleri için uygun koşullar yaratmak istiyoruz" dedi.

PYD DE ÇEKİLİYOR

9 Ekim'de başlayan Barış Pınarı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) 30 km derinliğe ulaşmış durumda. Kritik M4 otoyolu da ele geçirildi ve 17 Ekim günü ABD ve Türkiye arasında operasyona ara verildi. Türkiye'nin şarı ise terör örgütünün 35 km derinliğin gerisine çekilmesi. Toplam 5 gün yani 120 saat bekleneceği duyuruldu. Ankara, bunun bir ateşkes olmadığını belirterek, örgütün, belirlenen derinlikten çekilmemesi durumunda 120 saatlik sürenin sonunda operasna devam edileceğini belirtiyor.

Barış-pınarı- 16 EKİM16 Ekim tarihli son durum haritası

Haber Ara