Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İbadethaneler tehdit altında! Sri Lanka'da halka 'cami ve kiliselere gitmeyin' çağrısı

Sri Lanka İstihbarat Servisi’nin yeni saldırılar olabileceği uyarısı üzerine ülkedeki Hristiyanlar uyarıldı. Müslümanlar da uyarılarak cuma namazına gitmemeleri söylendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-26 15:53:15

İbadethaneler tehdit altında! Sri Lanka'da halka 'cami ve kiliselere gitmeyin' çağrısı

Sri Lanka İstihbarat Servisi'nin yeni saldırılar olabileceği uyarısı üzerine ülkedeki Hristiyan topluluk uyarıldı. Ayrıca Müslümanlar da Cuma namazı için camilere gitmemeleri konusunda uyarıldı. Ülkede vatandaşların an itibariyle kilise ve ibadethanelerden de uzak durmaları istendi.

ABD DE VATANDAŞLARINI UYARDI

Amerika'nin Sesi'nin haberine göre Sri Lanka'daki Amerika Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da Amerikan vatandaşlarının ibadet yerlerinden uzak durmaları uyarısında bulunuldu.

10 BİN ASKER DAHA TETİKTE

Ordudan yapılan açıklamada uysa saldırıları düzenlediği düşünülen IŞİD örgütüne yönelik yürütülen operasyonlar ve ibadet yerlerinin korunması kapsamında yaklaşık 10 bin askerin daha görevlendirildiği duyuruldu.

MÜSLÜMANLAR ENDİŞELENİYOR

Olası bir misilleme saldırısından endişe eden ülkedeki müslümanların evlerini terk ettikleri haber veriliyor.

İSLAMİ BİRLİK DE MÜSLÜMANLARI UYARDI

Ülkenin önde gelen İslami birliği Tüm Seylan Ulema Cemiyeti tarafından yapılan çağrıda da Cuma namazlarının evlerde kılınması, camilere gidilmemesi ve mümkün olan şekillerde evlerin koruma altına alınması istendi.

KARDİNAL, HRİSTİYANLARA ÇAĞRI YAPTI

Kardinal Malcolm Ranjith de kiliselerde kalabalık gruplarla ayinler yapılmaması çağrısında bulundu.

140 KİŞİ ARANIYOR

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena yaptığı açıklamada polisin Pazar günkü saldırılarla ilgili olarak 140 kişiyi daha aradığını söyledi. Polis yürütülen soruşturma kapsamında, şu ana kadar yaklaşık 76 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler arasında Suriyeli ve Mısırlıların da bulunduğu ifade ediliyor.

IŞİD SALDIRIYI ÜSTLENDİ AMA KANIT YOK

Sri Lanka hükümeti saldırıları National Thowheet Jama'ath (Ulusal Tevhid Cemaati) adlı radikal bir Müslüman grubun gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Örgüt konuya ilişkin açıklama yayınlamazken saldırıyı IŞİD üstlendi. Geniş bir açıklama yapmayan IŞİD, propaganda için kullandığı yayın organı Amaq Ajansı'ndan saldırının "kendilerine bağlı savaşçılar" tarafından gerçekleştirildiği belirtti. IŞİD saldırıyı üstlendiğini duyurmasına rağmen henüz buna dair herhangi bir kanıt ortaya koymuş değil. 

 

Haber Ara