Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Hüzünlü Bir Bayram

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-21 08:50:15

Hüzünlü Bir Bayram

Bayram Tebriği: Kurban Bayramınız mübarek olsun. Cenab-ı Hak'tan sıhhat, afiyet, selamet, afiyet, hidayet, emniyet dilerim.

Allah-ü Teala depremlerden, yangınlardan, her türlü afet ve felaketlerden, savaşlardan, kıtlık ve pahalılıktan, salgın hastalıklardan, düşman istilasından, yağmacılardan; nefslerimizin, insî ve cinnî şeytanların, acımasız düşmanlarımızın şerlerinden muhafaza buyursun.

Âhir zamanda yaşıyoruz. Âhir zaman fitne ve fesatlarından Hak Teala'ya sığınırız.

Sadece akıl yetmiyor, Rabbimizden akl-ı selim (sağduyu) isteyelim.

Aklı olmayanların dini gider.

Bayram bayramdır ama bizim bayram yapacak halimiz yok.

Ümmet birliği yok, İslam dünyası bin parçaya ayrılmış.

Kendisine biat ve itaat edilen râşid, âdil, âbid, zâhid, firasetli bir İmam-ı Kebir yok.

İslam dünyası korkunç yangınlarla kavruluyor. Bizde de terör yangınları var.

Kur'an'ın, Sünnetin, Şeriatın, İslam hikmetinin fuhşiyat dediği bütün azgınlıklar açıkça, açıkta, küstahça, utanmazca işleniyor.

Sekülarizm, dünyevilik, din ile dünyanın birbirinden kopması cereyanı dehşetli bir sel gibi imanları sürükleyip götürüyor.

Bayramda tabiî ki, büyüklerin elleri öpülecek, kesmesi gerekenler kurbanlarını kesecekler, bayram ziyaretleri yapılacak ama Müslüman'ın bugünkü dünya ahvali içinde bayram yapacak hali yok.

Din hizmeti denince cami kalorifer ve klimalarını, cami WC ve şadırvanlarını, avaz avaz bağıran hoparlörleri, cemaat ve tarikat holiganlıklarını anlayanlara her gün bayramdır.

Dinin içini boşaltan delilere her gün bayram.

Tasavvufun içini de boşaltanlara her gün bayram.

Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Yemen'de, Libya'da, Arakan'da ve diğer İslam beldelerindeki facialarla beraber olan bayram ne acı bir bayramdır.

Vicdan sahiplerinin lokmaları boğazlarına diziliyor.

Bu bayram tebessümler ne kadar hüzünlü.

Salihlerin göğüslerine kulaklarımızı dayarsak hıçkırık sesleri duyarız.



Bayram, elbette bayram ama gözü yaşlı bir bayram.

İleride gerçek bayramlar olacak. Mehdi zuhur, İsa aleyhisselam nüzul edince, dünya altüst olduktan, çok büyük sayıda insan kırıldıktan, mamureler harabeye döndükten sonra Büyük Deccal tepelenecek ve yeryüzünde yedi (veya dokuz) sene bir Altın Çağ yaşanacaktır. Evet, o çağda gerçek bayram olacaktır.

Müslüman kardeşim!.. Sakın Mehdi gelmeyecek, İsa aleyhisselam nüzul etmeyecek deme. Onlar bid'atçilerin yalanlarıdır. Resulullahın Mehdi ve bilhassa İsa aleyhisselam konusunda çok sağlam hadisleri vardır. Ehl-i Sünnettin büyük imamları, büyük uleması, büyük meşayihi bu zuhur ve nüzule inanmışlardır.

Cenab-ı Hak şu âhir zaman fırtınaları ve tufanı içinde hepimize yardım etsin. İlahî yardıma nail olmak için bizler cüz'î iradelerimizle kendimize yardım etmeye çalışalım. Sabırla, namazla, zekâtı dosdoğru ödeyerek, cemaat ehli olarak, itikadımızı tashih ederek, sadaka vererek, dil afetlerinden kaçınarak, Resulullahın (Salât ve selam olsun ona) Sünnetine sımsıkı yapışarak, birbirimizi severek destekleyerek, tevbe ve istiğfar ederek, her türlü holiganlıktan uzak durarak... Unutmayalım, parkta simit yerken, çimler arasında dolaşan bir karıncaya bir susam tanesi vermek bile sadakadır. Mü'min kardeşimizin yüzüne gülmek sadakadır. Yeter ki, Allah rızası için ihlâsla yapılsın.

Bayramınız tekrar mübarek olsun.

***

BİR SAYGISIZA: Selamsız, imzasız, hakaret ve iftira dolu mektubunuzu aldım. Allah hepimizi ıslah eylesin. Yaşça sizden çok büyüğüm, yaşıma hürmet etmeniz gerekirdi. Hadiste, “Büyüklerimize hürmet etmeyen, küçüklerimize şefkat ve merhamet beslemeyen bizden değildir” buyrulmaktadır. Selam verip terbiyeli ve efendice bir üslupla yazsaydınız, çok şey kazanırdınız. Yine de size hayır dua ederim.

***

Tekrar ediyorum: Feminizm, Darvinizm, Marksizm... Bunlar İslam'a zıt bozuk ideolojilerdir. Aklı başında Müslümanlar bunlardan ve benzerlerinden uzak dursunlar.

***

Cennet hiçbir bid'atçinin tekelinde değildir. Bazı bid'atçi ilahiyatçılar, İslam'ı Kur'an'ı Hazret-i Muhammed'in Resullüğünü ve davetini inkâr tekzibred edenler de Cennete girecektir diyor. Sakın bunlara inanmayınız. Dininiz elden gider.


***

Sağduyulu Müslümanlara: Dinî konularda tartışmayınız. Ehl-i Sünnet ve Cemaat eimmesi (imamları), uleması, fukahası, meşayihi ne öğretmişlerse onları kabul ediniz. Cahillerin, mukallitlerin zaruriyat-ı diniyeyi tartışması fitne ve fesada sebep olur.

***

Şu büyük âlimlere itimad ediniz: Şeyhülislam Tokatlı Mustafa Sabri efendi... Ders vekili Düzceli Muhammed Zahid el-Kevseri efendi... Beyrut hâkimlerinden İsmail en-Nebhanî... Mekke ŞâfiîReisülulemasıAhmed Zeyni Dahlan ve benzeri Ehl-i Sünnet ve Cemaat Fırka-ı Nâciye uleması.

***

Hulefa-i Râşidîn'in üçüncüsü Hazret-i Osman ZinnureynefendimnizResulullah tarafından aklanmıştır. O Aşere-i Mübeşşeredendir... Resulullah Efendimiz, birinci kızı vefat ettikten sonra ona diğer kızını vermiştir. Onu şehid edenler âsi ve bağidir. Ona dil uzatılması, Habib-i Kibriya aleyhi ekmelüttahaya efendimizi üzer. Ey Müslüman, Hz. Osman'a hüsnüzan et. Bin dört yüz yıl önceki ihtilaflara bulaşma. Biz, Ashabın ve ehl-i Beytin, değil kendi ayaklarındaki, atlarının ayaklarındaki tozlar kadar olmayız. Rıdvanullahi aleyhim ecmain.

***

Semiz bir Müslüman'a: Her şeyi yiyebilirsin ama az ye, perhiz yap. Kilonu, boyunun son iki rakamı seviyesine indir. Boyun 175 ise, kilon 75'i geçmesin.

***

Farz veya nafile ibadetleriyle övünmek, gururlanmak, kibirlenmek, ucba kapılmak faziletli Müslüman'a yakışmaz.

***

Firasetli Müslümanlar, mutlak başarı istemez, hayırlı başarı ister.

***

Kravatıyla, marka elbisesiyle, bin liralık gömleğiyle, bin beş yüz liralık ayakkabısıyla, lüks ve ihtişamlı otomobiliyle, yediği nefis ve leziz taamlarla; övünen, şımarık çocuklar gibi sevinip neş'elenen o adama münasip şekilde söyleyiniz. İşlerim çok yoğun, sakın ziyaretime gelmesin. Ona bir tavsiyem var: Rüzgârlı yerlerde dolaşsın, rüzgâr Gaydaros kravatını sık sık ters çevirsin, markası kabak gibi görünsün, sevinsin de sevinsin.

Haber Ara