Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Husi füzelerini engelleyemeyen ABD Patriotları, alay konusu oldu!

Yemen’deki Husi güçleri tarafından bu sabaha karşı, başkent Riyad’a fırlatılan iki balistik füzenin Amerikan Patriot hava ve füze savunma sistemi tarafından engellememesi ‘alay’ konusu oldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-29 12:33:14

Husi füzelerini engelleyemeyen ABD Patriotları, alay konusu oldu!

16453040_303

Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyon güçleri ile Yemen'deki İran destekli Husi güçleri arasındaki kirli savaş, dünyada büyük kabusa yol açan ölümcül koronavirüs salgınına rağmen sürerken; Riyad'ı korumak için yerleştirilen Amerikan Patroitlerinin de başarısızlığı mizah konusu olmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgınına karşı büyük önlemlerin alındığı Suudi Arabistan'da halk, güne füze saldırısıyla uyandı.

Yemen'deki Husi güçleri tarafından bu sabaha karşı, başkent Riyad'a fırlatılan iki balistik füzenin Amerikan Patriot hava ve füze savunma sistemi tarafından engellememesi ‘alay' konusu oldu.

Bir aktivist Twitter'da şunları söyledi: "Resmi Suudi haber kanalı, başkent Riyad'ın gökyüzündeki balistik bir füzenin kesiştiği bir sahne yayınladıktan sonra bir tweet'i silmek zorunda kaldı ... Suudi kanalı tarafından hızla silinen sahnenin gösterdiği gibi, Amerikan Patriot füzelerinin, Yemen füzesini engelleyemediği ortaya çıktı."

Ekran Resmi 2020-03-29 11.44.48

Yemen'deki Arap koalisyonu sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Suudi hava savunmalarının Yemen Husi militanları tarafından Krallığın güneyindeki başkent Riyad ve Cizan şehrine doğru başlatılan iki balistik füzeyi durdurduğunu söyledi.

Suudi Albay Türk el-Maliki yaptığı açıklamada, füze saldırısında hiçbir can kaybının kaydedilmediğini, ancak füzelerin bazı parçalarının iki şehirde bazı yerleşim bölgelerine düştüğünü söyledi.

Ancak bağımsız haber kaynaklarır ise, Amerikan Patriot hava ve füze savunma sisteminin ise, Husi füzelerini durdurmada başarısız kaldığını önü sürdü.

İran destekli Husi güçleri, Amerikan Patriot hava ve füze savunma sistemine rağmen Suudi Arabistan'nın her yerine balistik füze saldırıları düzenleyebiliyor.

En büyük füze saldırısı ise geçen aylarda Suudi Arabistan'ın can damarı olan Aramco petrol tesislerine düzenlenen saldıydı. Suudi yönetimi, Husilerin füze saldırısı sonrası, büyük hasar gören Aramco petrol tesislerinde üretime uzun müddet ara vermek zorunda kalmış, ekonomik olarak büyük kayba uğramıştı.

Suudi Arabistan, füze saldırısından İran'ı sorumlu tutmuştu.

Amerikan Patriot hava ve füze savunma sistemlerinin başarısızlığı son zamanlarda dünya basınında da yakından takip ediliyor.

 

 

 

 

Haber Ara