Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

HDP'li belediyenin yardımı geri çevrildi mi? Bakan Soylu'dan açıklama

Elazığ ve Malatya'yı etkileyen cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li belediyelerin yardımlarının geri çevrildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 23:11:42

HDP'li belediyenin yardımı geri çevrildi mi? Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ Valiliği'nin HDP'li belediyelerin deprem yardımlarını geri çevirdiği iddiaları ile ilgili konuştu.

Yardımların AFAD üzerinden koordine edildiğini aktaran ve HDP'li Ergani Belediyesine ait yardımların AFAD ile koordinasyon olmaksızın getirildiği için geri çevrildiğini söyleyen Soylu, Kars Belediyesinin yardımının ise kabul edildiğini belirtti.

Soylu, HDP'li Ergani Belediyesi'nin AFAD ile bir koordinasyon kurmadan yardım toplayıp getirdiğini kaydederek, “Kriz anında sağlık ve güvenlik açısından geri çevirdik. Buna karşın HDP'li Kars Belediyesi AFAD ile işbirliği yaptığı için yardımları kabul ettik” dedi.

HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de yardımları AFAD İl müdürlüğü ile birlikte topladıklarını ve Elazığ'a teslim ettiklerini belirtti.

Haber Ara