Dolar

32,5734

Euro

34,9828

Altın

2.430,92

Bist

9.754,64

Haydar Baş

Türk siyasetçi ve akademisyen Haydar Baş. Haydar Baş kimdir? İşte Haydar Baş'ın biyografisi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-16 10:47:09

Haydar Baş

Haydar Baş, 28 Ocak 1947 tarihinde Trabzon'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon'da tamamlamasının ardından; 1970 senesinde, Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu.

Lisansüstü eğitimini ve doktorasını “Veda Hutbesinde İnsan Hakları” konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi'nde tamamladı ve bu üniversitede göreve başladı.

Haydar Baş, Mefkureci Öğretmenler Derneği'nin Trabzon Şubesi Başkanlığı, İPA A.Ş.'nin Bölge Müdürlüğünü, Milli Basın Kurultayları'nı tertip eden Basın Kurulu'nun başkanlığını yaptı.  Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) Genel Başkanı olan Haydar Baş;  BAŞ Şirketler Grubunu, BAŞ Çelik Fabrikalarını, BAŞ Ticaret A.Ş.'yi, BAŞ Isı Sanayi'yi, halen başyazarlığını yapmakta olduğu İcmal, Öğüt ve Mesaj dergilerini kurdu. 

Haydar Baş beş yıl devlet liselerinde, iki yıl ticaret liselerinde ve imam hatip liselerinde olmak üzere yedi öğretim yılı öğretmenlik yaptı.

Milli Ekonomi Modeli ve Kalkınma Projeleri, Sosyal Devlet - Milli Devlet,  Dini ve Milli Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler, Niçin Türkiye?, Hikmetin Sırları, Yaşayan Kur'an: Sünnet,  Din Tahripçilerine Kur'an-ı Kerim'in Cevabı, Veda Hutbesinde İnsan Hakları, İslam'da Zikir Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (I-II), Makâlât ve Mektûbât gibi kitapların yazarlığını yapan Haydar Baş'ın son olarak Hoş Geldin Atatürk adlı kitabını yayımladı. 

Haber Ara