Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Haşdi Şabi içerisinde İran'a yakın liderin görevi lağvedildi

Irak'ta, Haşdi Şabi Kurumunun yapısında yapılan değişikliğe göre, İran'a yakınlığıyla bilinen Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in görevi lağvedildi. Haşdi Şabi Kurumu Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyad ile İran'a yakınlığıyla bilinen Ebu Mehdi el-Mühendis arasında iktidar çekişmesi olduğu biliniyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-22 12:32:54

Haşdi Şabi içerisinde İran'a yakın liderin görevi lağvedildi

Irak'ta, Haşdi Şabi Kurumunun yapısında yapılan değişikliğe göre, İran'a yakınlığıyla bilinen Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in görevi lağvedildi.

Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad'ın imzasıyla yayınlanan belgede kurumun yapısında değişiklikler yapıldı.

Buna göre, kurum içindeki tüm atamalar sadece Feyyad'ın yetkisinde bulunuyor. Feyyad'ın imzasıyla çıkan genelgede, Mühendis'in yürüttüğü başkan yardımcılığı görevi lağvedildi.

Mühendis, Haşdi Şabi içerisinde İran'a en yakın komutan olarak biliniyor.

Görevi lağvedilen Mühendis'in bu düzenlemeye itiraz ettiği ifade ediliyor.

HAŞDİ ŞABİ İÇİNDE ÇEKİŞME

Haşdi Şabi Kurumu Başkanı ve Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyad ile İran'a yakınlığıyla bilinen Ebu Mehdi el-Mühendis arasında iktidar çekişmesi olduğu biliniyor.
İki lider arasındaki çekişme basına da yansımıştı.

Mühendis, 21 Ağustos'ta insansız hava araçlarıyla düzenlenen Haşdi Şabi'ye yönelik saldırılardan açıkça ABD ve İsrail'i sorumlu tutmuş, ancak Kurum Başkanı Feyyad, Mühendis'in açıklamalarının Haşdi Şabi'nin resmi görüşünü yansıtmadığını ifade etmişti.

IRAK'TA HAŞDİ ŞABİ'YE SALDIRI

Öte yandan Irak'ın batısında, Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Irak basınında yer alan habere göre, Enbar vilayetinin batısındaki Rutba bölgesinde Haşdi Şabi karargahına silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda can kaybı olmadığı belirtildi.

Daha önce de Irak'ın çeşitli yerlerinde Şii milis gücünün askeri karargah ve silah depolarına hava saldırıları düzenlenmişti.

 

Haber Ara