Dolar

32,4711

Euro

34,7516

Altın

2.442,25

Bist

9.915,62

Hamaney’in temsilcisi Şirazi: ‘Ayn el Esad’ başlangıç ve başka tokatlar var

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in temsilcisi Ali Şirazi, Irak'taki Ayn el Esad Amerikan Hava Üssü’ne düzenlenen füze saldırısının başlangıç olduğunu ve 'düşmanın daha sonra alacağı başka tokatlar var” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-13 13:19:31

Hamaney’in temsilcisi Şirazi:  ‘Ayn el Esad’ başlangıç ve başka tokatlar var

İran ve ABD arasındaki 'gerilim' gündemdeki yerini korurken; Tahran'dan Washington yönetimine yönelik 'tepki' ve 'tehdit' açıklamaları sürüyor.

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in Devrim Muhafızları Özel Operasyon Birliği'ndeki temsilcisi Ali Şirazi, Irak'taki Ayn el Esad Amerikan Hava Üssü'ne düzenlenen füze saldırısının başlangıç olduğunu ve "düşmanın daha sonra alacağı başka tokatlar var” diyerek, Washington yönetimine gözdağı verdi.

Şirazi, Yemen'deki TV kanalı Al-Masirah'a verdiği demeçte, “Şimdiye kadar şehit Süleymani ve arkadaşlarının suikastı için düşmana büyük bir misilleme yapmadık ama, ABD bundan sonra büyük saldırılara hazır olmalı” dedi.

Şirazi, "4 yıldır İran'daki düşman komplolarıyla" yüzleşeceklerini ve düşmanın kendi iradesini onlara dayatmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

ABD Başkanı Trump'ın talimatı ile 3 Ocak'ta Bağdat Havalimanına done ile düzenlenen saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis hayatını kaybetmişti.

ABD'nin Kasım Süleymani'ye düzenlediği saldırı iki ülke arasında gerilime yol açmış; İran geçen Çarşamba gecesi Kuzey Irak'ın Anbar eyaletindeki "Ayn el Esad" üslerine füze saldırısı gerçekleştirmişti.

Süleymani, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından "yaşayan şehit" olarak adlandırılıyordu.

Doğrudan İran lideri Hamaney'e bağlı hareket eden Süleymani, 1998'den bu yana İran'ın ülke dışındaki askeri-istihbari operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü'nün komutanlığını yürütüyordu.

 

Haber Ara