Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hamaney’den dikkat çeken hamle!

İran Dini Lideri Hamaney’in, 8 yıl sonra Tahran’da kılınacak cuma namazına eşlik edip, hutbe okuyacağı bildirildi. Hamaney’in bu hamlesinin, İran düşmanlarına karşı bir 'gözdağı'; iç kamuoyuna da bir 'uyarı' olarak yorumlanıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 11:49:59

Hamaney’den dikkat çeken hamle!

buyuk_208

İran Dini Lideri Hamaney'in, 8 yıl sonra Tahran'da kılınacak cuma namazına eşlik edip, hutbe okuyacağı bildirildi. Hamaney'in bu hamlesinin, İran düşmanlarına karşı bir 'gözdağı'; iç kamuoyuna da, bir 'uyarı' olarak yorumlanıyor.

Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesi ve Ukrayna yolcu uçağının yanlışlıkla atılan bir füze ile düşürülmesinden sonra İran'da rejim karşıtı protestoların devam ettiği bir günde, gözler bugün, İran Dini lideri Ali Hamaney'in hamlesine çevrildi.

İran dini lideri Hamaney, 8 yıl sonra Tahran'da kılınacak cuma namazına eşlik edip ve hutbe okuyacağı bildirildi. Hamaney'in bugün yapacağı vaaz ve vereceği Cuma hutbesinin çok önemli olduğu belirtiliyor.

Hamaney'in 8 yıl sonra Cuma namazında İranlılara liderlik edecek olmasının, İran düşmanlarına gözdağı; iç kamuoyuna da, bir mesaj olarak yorumlanıyor.

Hamaney son vaazını 2012 yılında, tüm seçeneklerin İran nükleer programında olduğunu belirten ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı açıklamaya yanıt olarak vermişti.

Dini Lider Hamaney'in hutbesi, Ukrayna uçağının düşürülmesinin yankılarına ek olarak, ABD ile yıllarca yaşanan kriz ve ülkedeki iç protestoların ortasında yaşanan gerginliğin ortasında geliyor.

Haber Ara