Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

Haluk Levent kimdir ?

Türk sanatçı Haluk Levent... Haluk Levent kimdir? İşte Haluk Levent'in biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-17 14:41:57

Haluk Levent kimdir ?

Haluk Levent, 26 Kasım 1968'de Adana-Yüreğir'de doğdu.

İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu'nda okuyan Haluk Levent, liseyi Adana Atatürk Lisesi'nde tamamladı.

Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nde kısa zamanlar öğrencilik yaptı.

Haluk Levent ailesinin maddi durumundan dolayı sınavlarla uğraşırken bir yandan da ticaret yapmaya başladı. Ticari açıdan başarısız olunca yaşadığı yeri terk etti ve çeşitli şehirlerde şarkı söylemeye başladı. İlk albümünün adının “Yollarda” olmasının nedeni, yaşamının bu kısmını sürekli yollarda geçirmesidir.

Levent, 1992 yılında İstanbul- Ortaköy'de çeşitli barlarda çıkmaya başladı. Bu dönemde tanıştığı sanatçılar sayesinde de şarkılarını geliştirdi.

Yapımına 1990 yılında başladığı “Yollarda” adlı ilk albümü 1993 yılında yayınlandı. Bu albüm, “Anadolu Rock” türünün Türkiye'de ikinci kez gündeme gelmesini sağladı.

İlk albümünün yaklaşık iki yüz bin satması üzerine 1995 yılında “Bir Gece Vakti” albümünü yayınladı.

Yine 1996 yılının hemen sonunda “Arkadaş” albümü piyasaya çıktı. Bu albümle Anadolu Rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza attığı düşünülmektedir. Sanatçı, “Arkadaş” albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

1997 yılının Ağustos ayında cezaevine girdi. Yaklaşık on senedir devam eden bir ticari dava yüzünden 9 ay hapiste kaldı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu'ya, yapılması düşünülen Nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı. Aynı zamanda mahpus olduğu günlerde yazdığı, ilk kitabı olan “Kedi Köprüsü”nü yayınlandı.

Cezaevinden çıktıktan sonra 18 aylık askerlik görevinden dolayı yeni albümünü hazırlamak için az bir vakti vardı. Bu koşullar altında 1998'in eylül ayında “Yine Ayrılık” albümünü çıkarttı ve askere gitti.

Askerlik dönüşünden sonra birçok albüme imza atan sanatçı, yalnızca müzikal başarısıyla değil, çevre sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkmaktadır. Hemen hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer vermiştir.

Sanat hayatına on iki albüm, bin konser, iki kitap, yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik) sığdırdı.

Haluk Levent bir kız çocuğu babasıdır.

ALBÜMLER

Yollarda / Bu Ateş Sönmez

Bir Gece Vakti

Arkadaş

Mektup

Yine Ayrılık

Www.leyla.com

Kral Çıplak

Bir Erkeğin Günlüğü

Özel Canlı İstanbul Konseri

Türkiye Turnesi 2003

Aç Pencereni

Annemin Türküleri

Akşam Üstü

Karagöz ve Hacivat (

Dostane

Haber Ara