Dolar

32,3373

Euro

35,1815

Altın

2.246,81

Bist

8.718,11

Halil İbrahim Aşgın

AK Parti Grup Toplantısı'nda bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 şehrin belediye başkanlarını açıkladı. AK Parti'de Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın oldu. Peki Halil İbrahim Aşgın kimdir nerelidir? İşte detaylar.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-27 13:58:54

Halil İbrahim Aşgın

Halil İbrahim Aşgın kimdir?
AK Parti Çorum belediye başkan adayı Halil İbrahim Aşgın 1973 yılında Çorum/Merkez Boğacık Köyünde dünyaya geldi.

Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez'de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulunda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde bitirdi. Halil İbrahim Aşgın yüksek lisansını MarmaraÜniversitesinde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesinde sosyoloji alanında tamamladı. Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Meslekı Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğünde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesinde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Bele diye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti.

AK Parti tarafından Çorum'da belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin yanı sıra yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.

Haber Ara