Dolar

32,3709

Euro

35,0018

Altın

2.325,83

Bist

9.092,86

Halep'te son adam

Rejim bombardımanı altındaki Halep’te gönüllü bir kurtarıcının hikayesini anlatan Oscar adayı Suriye belgeseli muhaliflerin elindeki İdlib’te seyredildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 13:35:12

Halep'te son adam

TIMETURK | ÇEVİRİ

Pazartesi günü İdlib Üniversitesi kampüsünde gösterilen film Feras Fayyad'ın yapıp yönettiği “Last Men in Aleppo” “Halep'te Son Adam” adını taşıyor. Belgesel filmed rejimin ağır kuşatması karşısında Beyaz Baret'li kurtarıcıların hikayesi anlatılıyor. Idlib ise Rusya destekli Suriye hükümetinin geri almak istediği ve tamamen muhaliflerin elinde olan son bölgeyi teşkil ediyor.

"BÜTÜN SURİYELİLERİN YAŞADIKLARINI ANLATIYOR"

Şehirden kaçabilen ve Idlib'te filmi izleyenlerden Muhammed al-Shagel, “Film, Halep'te en zor olan son günlerimizi hatırlattı, birçok insan gözlerimizin önünde öldü.” dedi. 2016 Aralık ayında Halep'te Beşar Esed ve rejim destekçisi Rusya Idlib'te kontrolü ele geçirmişti. Üniversitenin medya enstitüsü yöneticisi Alaa al-Abdallah ise “Bu filmin kahramanlarının yaşadıkları bütün Suriyelilerin yaşadıklarıdır” şeklinde konuştu.

f-aleppo-a-20180214-870x567

OSCAR ADAYI FİLM SUNDANCE'DE ÖDÜL ALDI

Film Sundance Film Festivali'nde büyük jüri ödülüne layık görülürken bu yılın Oscar'larında ise en iyi belgesel filme aday gösterildi.

Geçen yıl White Helmet (Beyaz Baretliler) yardım gönüllüleri hakkında yapılmış bir başka film de yine en iyi kısa film dalında Oscar kazanmıştı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara