Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

Halep'i ele geçiren Esed'den açıklama

Suriye'deki iç savaş devam ederken muhaliflerin elinde bulunan Halep kırsalının rejim güçleri tarafından ele geçirilmesinin ardından Beşşar Esed açıklamada bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-17 22:08:43

Halep'i ele geçiren Esed'den açıklama

Suriye rejim güçleri Rusya'nın da yoğun desteğiyle Pazar günü gerçekleştirdiği operasyonlarla Halep'in batısında pek çok noktada kontrolü sağladı.

Suriye rejiminin ülkenin kuzeyindeki muhaliflere karşı başlattığı askeri harekat sonrası, rejim güçleri muhaliflerin kontrolündeki Batı Halep'i de ele geçirdi. Önceki gün yapılan askeri harekat sonucunda muhaliflerden geri alınan bölgelerde kutlama yapan Esed'e bağlı askerler gövde gösterisinde bulunmuştu.

'SALDIRILAR DEVAM EDECEK' SİNYALİ

Esed ise akşam saatlerinde Suriye medyasına yaptığı açıklamalarda, askeri güçlerinin genişlemesinin sadece başlangıç olduğunu belirtti. Esed, "Bu muhaliflerin tamamen yenilgiye uğratılması için bir başlangıç. Er ya da geç yenilecekler" iddiasında bulundu. Halep'teki başarılarının savaşın sonu olmadığını belirten Esed, muhalifleri tehdit ederek operasyonların devam edeceği mesajını verdi.

SALDIRILARLA HALK GÖÇE ZORLANIYOR

Esed'in İdlib ve kırsalında başlattığı Rus destekli saldırılar neticesinde BM'ye göre yaklaşık 900 bin, Türkiye Cumhuriyeti'ne göre ise yaklaşık 1 milyon Suriyeli, Türkiye sınırına doğru göçe başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırılar sonucunda sınıra doğru başlayan göç hareketi için çalışmaların başlatıldığını belirtmiş ve sınır bölgesinde briketten evler yapıldığını açıklamıştı.

Haber Ara