Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

“Hafter, Moskova’ya hareket etti” haberleri üzerine, Kremlin açıklama yaptı

Haber kanallarında ve sitelerinde, Libya Ulusal Ordusu Başkanı Hafter’in, bugün Moskova’ya gitmek için hareket etttiğine dair çıkan haberleri üzerine, Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin, “Hafter ile toplantı bu hafta Putin’in programında değil” açıklamasında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-20 15:26:01

“Hafter, Moskova’ya hareket etti” haberleri üzerine, Kremlin açıklama yaptı

“Libya Ulusal Ordusu Başkanı Hafter'in, bugün Moskova'ya gitmek için hareket etttiği” haberleri üzerine Kremlin'den açıklama geldi.

Kremlin, “Hafter ile toplantı bu hafta Putin'in programında değil” açıklamasında bulundu.

Almanya'ın başkenti Berlin'de dün gerçekleştirilen ‘Libya Zirvesi'nden sonra “Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter'in, bugün Moskova'ya ziyaret etmek için hareket ettiği” haberleri, bir anda gözleri Rusya'ya çevirdi.

Hafter'in Rusya'ya yaptığı ziyaret gizemini korurken, Kremlin'den bir açıklama geldi.

Kremlin'den bugün yapılan açıklamada ise, Devlet Başkanı Putin'in, bu hafta içinde Hafter'le görüşmesinin programında olmadığı belirtildi.

Rus cumhurbaşkanlığı basın sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere verdiği demeçte, "Putin'in bu hafta, Hafter için planında bir görüşme yok" dedi. Pesov, Hafter'in ziyareti konusu netliğe kavuştuğunda, “bilgi verme sözü” verdi

Pazartesi (bugün) Hafter'in Moskova'ya gelmek üzere olduğunu iddia eden haberler üzerine yanıt olarak Peskov, "Hayır (bu konudaki haberleri biliyoruz), bilgi aldığımızda bunu anlatacağız." dedi.

Kremlin önceki gün yaptğı açıklamada da, Hafter'in 17 Ocak'ta Putin'e bir mesaj gönderdiğini ve Rusya'nın Libya'ya barış getirmeyi amaçlayan müzakere görüşmelerine destek verdiğini belirttiği, diyolagu sürdürmek için de Moskova'ya ziyaret etmeye hazır olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Haber Ara