Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Hafter’in sözcüsünden suçlama: Erdoğan, Libya’nın gerçek cumhurbaşkanı gibi hareket ediyor

Teröristlerle ve yabancı işgalciler ile ateşkes yapılmayacağını belirten Hafter'in sözcüsü Mismari, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini, Trablus’un gerçek Cumhurbaşkanı olarak ilan ettiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-20 11:21:18

Hafter’in sözcüsünden suçlama: Erdoğan, Libya’nın gerçek cumhurbaşkanı gibi hareket ediyor

Libya'da BAE, Mısır, Suudi Arabistan ve Fransa destekli Hafter'in Libya Ulusal Ordusu'nun varılan 'ateşkes'e rağmen saldırıları sürerken; Hafter'in Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari'nin, Türkiye'ye yönelik suçlamaları sürüyor.

Teröristlerle ve yabancı işgalciler ile ateşkes yapılmayacağını belirten Mismari, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini, Trablus'un gerçek Cumhurbaşkanı olarak ilan ettiğini söyledi.

Dün düzenlediği basın toplantısında, "Erdoğan, Libya krizini tırmandırmak için çalışıyor" diyen Mismari, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Libya halkını, ya da kaderlerini önemsemediğini, daha ziyade Libya gaz ve petrolünü önemsediğini vurguladı.

Türkiye'nin Ulusal Uzlaşma Hükümeti'ne asker ve silah desteği vermekle suçlayan Libya Ulusal Ordusu sözcüsü Mismari, ateşkesin herhangi bir ihlaline ve kimden geldiğine bakılmaksızın güçlü bir şekilde tepki vereceğini yineledi.

"Para savaşının çok yakında Trablus'ta sona ereceğini" belirten Mismari, “Ülke çapında güvenlik ve istikrar sağlama hayalimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Son günlerde Hafter güçlerinin, Trablus Limanı'na yönelik saldırılarını yoğunlaştırması üzerine Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac dün, saldırılar durmadan, ülke içinde yerinden edilenler evlerine dönmeden, başkente saldırı yapılmayacağı yönünde güvence alınmadan barıştan söz ederek bir sonuç elde edilemeyeceğini söylemişti.

 

 

Haber Ara