Dolar

32,5614

Euro

34,8890

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

Hafter güçlerinden UMH açıklaması: Savaş taktiklerini değiştirdiler

Libya'da Hafter güçleri tarafından Libya Ulusal Muatabakat Hükümeti'nin taktik değiştirdiğine yönelik bir açıklama yapıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-01 17:56:25

Hafter güçlerinden UMH açıklaması: Savaş taktiklerini değiştirdiler

Hafter saflarında General rütbesine sahip bir saha komutanı Şarku'l Avsat'a yaptığı açıklamada, başkent Trablus'ta günlük ‘yıpratma savaşıyla' karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, UMH'ye bağlı güçlerin savaş taktiğini değiştirdiğini öne sürdü.

Trablus'un güneyindeki bir merkezde Hafter güçlerine liderlik eden sözde komutan, “Türklerin ve Suriyelilerin yardımıyla güçlerimize karşı düzenlenen günlük saldırı girişimleri durmadı. Bu yeni bir taktik” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen General, “Dün tüm cephelerde sadece topçu atışları oldu. Düşmanın toplandığını gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.

RUSYA'NIN YARDIMINI KABUL ETMEDİ

Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari de konuştu.

Mismari, Türk istihbaratının, Trablus'taki savaşı UMH güçleri lehine yürüttüğünü öne sürerek, tüm dünyanın Ankara'nın UMH güçlerini desteklemek için gönderdiği silah sevkiyatları ve paralı askerleri gördüğünü öne sürdü.

El-Mismari, ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı'nın (AFRICOM), ‘Rusya'nın Hafter'e hava gücü sağlamak üzere Libya'ya savaş uçakları gönderdiğine' yönelik açıklamalarını ve yabancı paralı askerlerin saflarında savaştıklarına ilişkin haberleri reddetti.

Haber Ara