Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Haberiniz var mı, soruyor musunuz?

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-04 08:03:02

Haberiniz var mı, soruyor musunuz?

İlaç fabrikaları binlerce çeşit ilaç üretiyor. Doktorlar bunları hastalara yazıyor, onlar da alıp yutuyor... Siz bu ilaç ve sağlık işini bu kadar basit mi sanıyorsunuz? Bu piyasanın milyarlarca dolarlık bir hacmi olduğunu, dehşetli bir sektör olduğunu, çok abların akıp çok dolapların döndüğünden haberiniz yok mu?

***

Siz futbol kulüpleri ve takımları olduğunu, bunların belli zamanlarda stadyumlarda maçlar yaptıklarının ötesinde olup bitenleri bilmiyor musunuz? Bu işte yekûn olarak milyarlar döndüğünden, futbola siyasetin, cemaatçiliğin karıştığından, birilerinin bu işten sebeplendiğinden habersiz misiniz? Futbol şikeleri, futbol dolapları, futbol entrikaları hakkında derli toplu bilgiden mahrum musunuz?

***

Siz vaktiyle bazı kimselerin milletvekili olabilmek için akıl almaz derecede yüksek paralar harcamış olduğunu bilmiyor musunuz? Bu işe niçin bu kadar büyük yatırım yapmışlardı? Vatan, millet, devlet aşkından mı?

***

Medya halkın gözü, kulağı, ağzıdır diyorlar. Bizde öyle mi? Görülmesi gerekenleri görüyor mu, işitilmesi gerekenleri işitiyor mu, yazılması gerekenleri yazıyor mu?

***

Hangi gazeteler, TV'ler vatanın milletin menfaatleri doğrultusunda yayın yapıyor; hangileri süper zengin patronlarının menfaatleri doğrultusunda yayın yapıyor? Bu hususta sağlam bilgilere sahip misiniz?

***

Müslümanların kaçta kaçı, özet olarak da olsa İslam'ı doğru olarak biliyor? Lise ve üniversite mezunu kaç Müslüman, İslam hakkında, 10 üzerinden en az 7 alabilecek ciddî bir kompozisyon yazabilir? (Yazıları yeminli uzmanlar okuyup not verecek.)

***

Bu memlekette yapılan binaların sağlam olması, depreme dayanması ile ilgili kanunlar ve nizamlar yok mu? Gerekli kontroller yapılmıyor mu? Kanun da var, nizam da var, kontrol de var. Pekâlâ, binaların yüzde sekseni niçin çürük? Sizin bu tersliğe aklınız eriyor mu?

***

Her yıl dünya çapında yapılan, İslam, Kur'an prensiplerine uyan devletler ve ülkeler anketinin ilk sıralarında Hıristiyan ülkeler yer alıyor. Müslüman Türkiye ise çok gerilerde kalıyor. Siz bundan ne anlıyorsunuz?

***

Gencimizin kapı gibi lise diploması var ama edebiyat, tarih, felsefe, mantık, sanat, din kültürü yok. Ona lise diplomasını nasıl vermişler sorusunu soruyor musunuz?

***

Türkiye devlet olarak, seks köleliğini yasaklayacağına dair uluslararası kadın hakları metin ve sözleşmelerine imza koymuş, taahhütte bulunmuştur. Buna rağmen, TC resmî vesikalarıyla, KDV'li, korumalı seks köleliği ve ticareti yapılmakta, bunun kazancı bütçeye konulmaktadır. Sizin buna aklınız eriyor mu?

***

Çok geniş tarım topraklarımız olmasına rağmen ekmeklik buğdayımızın, bakliyatımızın, sıvı yağımızın, hatta soğan ve patatesimizin önemli bir kısmını ithal ediyoruz. Bu nasıl oluyor diye soruyor musunuz?

***

Sadece öğretmen sayısı bir milyon 300 bin. Ordu var, polis var, koruma orduları var, Diyanet'in de ordu kadar elemanı var, her bakanlıkta aşırı miktarda maaşlı personel var? Bu devletin bütçesi bu yükü ne zamana kadar kaldırabilir diye soruyor musunuz?

***

Sayısı gerekenden çok fazla olan üniversitelerimiz ne yetiştiriyor? Yüzde doksan küsur oranında maaşlı memur yetiştiriyor.

***

Bu kafayla gidersek, topraklarımızı ekip biçmek için dışarıdan tarım işçileri, hayvanlarımıza bakmak için çobanlar ithal etmek zorunda kalacağız.

***

İşi: Kahve dibekçisinin her vuruşuna hınk demek. Aldığı maaş: Ayda otuz bin lira, ayrıca başka avantajları da var. Gel keyfim gel, oh kekâh...

***

Papa Müslüman bir ülkeyi ziyaret ediyor. Kralın yanında kraliçe var. Etekleri diz üstü, başı açık... Videoyu seyr ederken çok utandım.

***

Uruguay'ın eski Devlet Başkanı Mujica'nn külüstür Volkswagen'i ile ilgili bir video seyrettim. Başkanlığı esnasında sarayda oturmadı, şahsına ait fidanlıktaki iki gözlü kulübede oturdu. Her ay maaşının onda 9'unu fakirler fonuna yatırıyordu.

***

Vefatımda kedim sağ olursa, dostlarımdan biri ona sahip çıksın, evine götürsün, ölünceye kadar baksın. Öldüğünde cesedini beyaz bir beze sarıp temiz bir yere gömsün. Mütevazı bir hayvandır. Az yer, çok sevgi ister. Gördüğü sevginin on katını verir. Bakan sevap kazanır. Bu iyiliği yapacak olana şimdiden dua ediyorum, teşekkür ediyorum.

***

Bu fakirin, 1959'da Genelkurmay Başkanlığı Gizli Harp Dairesi'ne alındığı yalan ve iftirasını ortaya atanlara hakkımı helal etmiyorum. Bunu, naçiz hizmetlerime halel getirmek ve zarar vermek için yaptılar. Özür beyan edip helallik dilemezlerse, iki elim yakalarında olacaktır. Allah belalarını versin!.. (İspat eden çıkarsa evimi ona vereceğim ve yazı hayatından çekileceğim.)

***

Küfre düşmanlık etmek, zarar vermek isteyen Müslüman gence: Beş vakit namazı dosdoğru kılarsan, küfre büyük zarar vermiş olursun. Kendine de büyük fayda sağlamış, hizmet etmiş olursun.

 

Haber Ara