Dolar

32,5241

Euro

34,8052

Altın

2.423,36

Bist

9.735,85

Göstericiler, Basra’dan Humeyni’nin adını sildi

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde protestolarını sürdüren göstericiler, kentte İran devrimi lideri Humeyni’nin adının yer aldığı caddenin adını “Ekim Şehitleri Caddesi” olarak değiştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-14 15:46:41

Göstericiler, Basra’dan Humeyni’nin adını sildi

Irak'ın güneyindeki Basra kentinde protestolarını sürdüren göstericiler, kentte İran devrimi lideri Humeyni'nin adının yer aldığı caddenin adını “Ekim Şehitleri Caddesi” olarak değiştirdi.

Irak'ta başkent Bağdat başta olmak üzere birkaç kentte gösteriler devam ediyor. Basra'daki gösterilerde son olarak 3 kişi öldürüldü.

İran'ın Irak üzerindeki nüfuzuna tepki gösteren protestocular, Basra'daki Humeyni Caddesi'nin adını Ekim Şehitleri Caddesi olarak değiştirdi.

Öğrencilerin de katıldığı gösterilerde hükümet ve İran karşıtı sloganlar yükseliyor.

Daha önce de İran'ın Irak'taki konsoloslukları ateşe verildi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Irak hükümetinden, göstericilerin öldürülmesi ve kaçırılması olaylarını soruşturmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü de Bağdat yönetiminden sorumluluk alarak ve göstericilerin can güvenliğini koruması çağrısı yaptı.

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Hakları Komiserliğinin 4 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre, ülkede işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde en az 460 kişi öldü, 20 bin dolayında kişi yaralandı.

Haber Ara