Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Görevlilerle konuşan ''Azize'' ve ''Hatun teyze'' enkazdan çıkarıldı

Elazığ'da dün akşam meydana gelen depremde enkaz altında kalan Azize isimli kadın ile aynı enkazda bulunan Hatun Yamış 17 saat sonra kurtarıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-25 15:19:52

Görevlilerle konuşan ''Azize'' ve ''Hatun teyze'' enkazdan çıkarıldı

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken, göçük altında kalan Azize isimli bir kadın, arama kurtarma ekibi ile cep telefonu üzerinden iletişim kurmuştu.

GÖREVLİLER SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞMIŞTI

Arama kurtarma ekibinin Azize isimli kadına, "Sen bir annesin. Aşağıdaki herkesin şu anda annesi sensin. Bizim tek iletişim kurduğumuz kişi sensin. Tüm güç sende. Sen daha güçlü olacaksın. Ağlamıyorsun sakin olup hepsine destek oluyorsun.'' dediği sözler oldukça dikkat çekmişti.

AZİZE VE 1 ÇOCUK KURTARILDI

17 saattir enkaz altında kalarak hayatta kalma mücadelesi veren Azize, uzun çalışmalar sonucunda enkazdan çıkarıldı. Azizeyle beraber 1 çocuğun daha kurtarıldığı öğrenildi.

AZİZE'DEN SONRA HATUN TEYZE DE KURTARILDI

Elazığ'da kurtarma ekiplerinin telefonla iletişim kurduğu depremzedelerden biri olan Hatun Yamış enkaz altından çıkarıldı.

Elazığ'da yaşanan şiddetli deprem sonrasında, enkaz altında kalanları kurtarmak için bütün ekipler seferber oldu.

rjd_2237

HATUN TEYZE KURTARILDI

Ekiplerin telefonla iletişime geçtiği Azize isimli kadının kurtarılma haberinden sonra, Azize vasıtasıyla iletişim sağlanan Hatun Teyze de enkazdan çıkarıldı.

Hatn Teyze'nin kurtarılma anında kameralar da kayıttaydı.

"AZİZE"NİN GÖREVLİ İLE YAPTIĞI KONUŞMAYI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

1342082_3

Haber Ara